Problem s křížem základních rovin
Uživatel | Příspěvek |
Pavla Virágová Poslat zprávu | Profil |
Datum:
30.5. 2018
| Zobrazeno:
7677x Konfigurace CATIA: CATIA STUDENT V5-6R2018 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#6483]
| Publikováno:
30.05. 2018 - 09:19 Dobrý den,
bílý "kříž" je tzv. Axis system a musíte si ho vytvořit (můžete jich mít kolik chcte podle potřeby). V Options je také volba, aby se vytvářel automaticky při vytvoření nového Partu - Options - Infrastructure - Part Infrastructure. |
[#6484]
| Publikováno:
30.05. 2018 - 16:58 Pokud jste měl na mysli řešení na obr.1, tak i to jsem zkoušela. Hledala jsem to tam, protože jste někomu vysvětlovat zvětšení toho kříže. Jenže bohužel. Ty roviny se tam prostě korektně nezobrazí. Mělo by to vypadat jako na obr.2 a podivejte se jak se to zobrazí v moji Catii obr.3. Tady se nedostanu ani do Sketcheru. Dost mě to děsí, protože s tím pracuju už 5 let a nikdy se mi tohle nestalo. Navíc vždycky se mi to hned po otevření zobrazilo jako na obr.4 a to je to co chci. |
[#6485]
| Publikováno:
30.05. 2018 - 21:34 Tak...
1) tohle nastavení pouze způsobí, že se při vytváření nového Partu přes File-New vytvoří default Axis system - když už jste se dostala až sem, vypněte si Hybrid design - není dobré pracovat se zapnutým 2) obr. 2 je OK, vidíte Axis, na něm jsou i jeho roviny a základní roviny xy, ... jsou skryté 3) obr. 3 je opravdu záhada, to jsem ještě neviděl... 4) obr. 4 - tohle by měl být default stav po File-New. Základní roviny jsou vidět. Na první pohled vidím, že obrázky jsou ze dvou různých Catií. Tedy první co bych zkusil, je u té, která se chová nekorektně smazat settings (v dialogu Option je to jedna z ikon úplně vlevo dole). Pak restart a uvidí se. Pokud používáte nějaké serverové referenční settings, je možné, že je chyba v nich a s tím těžko sama něco uděláte. Jestli se ale chyba objevila najednou, měl by ten reset zabrat. Zkuste také schválně otevřít data vytvořená v jiné Catii, jestli bude axis system zobrazený správně...i to se může stát. PS: Nedávno jsem řešil podobný problém - body (point) byly po vytvoření ve stromu normálně vidět a daly se editovat, ale v modelu nic. Planes, lines atd viditelné normálně. Ani tady jsem nevěděl o žádném nastavení, které by to dokázalo ovlivnit, ale reset zafungoval. |
[#6486]
| Publikováno:
31.05. 2018 - 06:51 Vyřešeno!! Zatím co jsem čekala na vaši odpověď, tak jsem ze zoufalství odinstalovala verzi 2018 a nainstalovala verzi 2017. Ta se otevřela naprosto v pořádku. Zkusila jsem vytvořit hranol a vše OK.(zkusila jsem otevřít part z 2018 a odmítlo se to otevřít s hláškou error.) Zpět instalace verze 2018 a je to OK!!!. Včera jsem několikrát zkoušela odinstalovat a znovu nainstalovat 2018 a to nepomohlo, až to přehození verzí. Je možné ,že by stejnou službu udělala ta stará data, ale to jsem se bála, že si ten problém zanesu i tam. Děkuji, hybrid jsem hned vypla. |
[#6487]
| Publikováno:
31.05. 2018 - 13:50 Pro instalaci dalších release nemusíte ty předchozí odinstalovat, umí (resp. dokonce musí) žít vedle sebe, protože každá automobilka používá jinou kombinaci release / service pack a dodavatelé musí být schopni dodávat všem odpovídající data.
Data z vyššího release v nižším neotevřete nikdy ... (obráceně ano). Lze tedy říct, že proběhla reinstalace, ale možná by byl stačil i ten reset settings... |
[#6490]
| Publikováno:
02.06. 2018 - 10:50 Je to možné. Pro případ, že bych se s tím ještě někdy setkala, která z možností v příloye je ta správná? |
[#6494]
| Publikováno:
04.06. 2018 - 09:39 Já vždy dávám poslední možnost - All tabpages. Tím se smaže úplně všechno a Catie by se měla octnout v default stavu po instalaci.
A ještě jedna důležitá věc, na co je třeba dát si pozor. Jednotlivé release nejsou vzájemně kompatibilní ani co se týká nastavení. Uživatelé si totiž často chtějí ušetřit práci s nastavováním nově instalované vyšší verze tak, že si zkopírují existující settings do nové verze, nebo, a to je ještě horší, při instalaci zvolí pro settings stejnou složku jako má již existující verze. V prvním případě to ještě může vyjít (i když se to striktně nedoporučuje), ale ve druhém případě si obě verze vzájemně přepisují settings a může dojít např. k tomu co se stalo u vás - úplně se to nakopne a pak se musí instalovat znovu. |
[#6496]
| Publikováno:
04.06. 2018 - 12:02 Děkuji mnohokrát. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.