Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Čárkované čáry v pohledech

Kompletní přehled příspěvků v tématu Čárkované čáry v pohledech řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Roman Vlk

Poslat zprávu | Profil
Datum: 23.5. 2018 | Zobrazeno: 6955x
Konfigurace CATIA: V5-6R2016

Text dotazu:
Dobrý den, mohu se zeptat zdali je možné nějak jednoduše nastavit, aby se pohledy neobjevovaly v plné čáře ve výkresu ale šrafovaně?
Mám product, který se skládá s X partů a jeden z nich by měl být viditelný ve výkrese a ostatní vyšrafovány. Lze to udělat nějak jinač než ručním vybíráním čar a následnám předělaním na šrafované?

Děkuji za info

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6480] | Publikováno: 24.05. 2018 - 20:59
Dobrý den,

k tomu je určená funkce Overload properties. Je dostupná v kontextovém menu každého generického pohledu. V dialogu se výběrem libovolné části projektované geometrie vybere instance partu v sestavě, ta se objeví a tabulce a je možno ji nastavit grafické vlastnosti - tloušťku a typ čar, barvu, viditelnost a pod.
Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
[#6481] | Publikováno: 25.05. 2018 - 08:54
Overload properties je myslím jen v sestavě, ale o tu tady jde. Velmi užitečná funkce, když třeba chci pohled bez jednoho dílu, aniž by pohled vyžadoval update po hide/unhide dílu v sestavě...
Ale co takhle když z modelu nechávám zobrazit i čáry, skicy aj. a chci zachovat jejich vlastnosti (čerchování, přerušovaná čára ap.) Musím to vyklikávat a stejně se mi občas (po updatu) ztratí tyto vlastnosti a ještě ke všemu zpravidla jen u části čar... Pak už je jen krůček k tomu, nechat u nějaké zapomenuté čáry vlastnosti beze změny až do vydání... :-/
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#6482] | Publikováno: 28.05. 2018 - 22:06
Dobrý den,

i na tohle existuje funkce. Teď si za boha nevzpomenu jak se jmenuje, tuším že Associative dress up, je dole na liště (žluté něco se štětcem). Je to de facto jen přepínač, který, když je zapnutý, tak si promítnutá geometrie zapamatuje barvu, styl čáry atd. a ani po update - a to je to co chcete - se nevrátí na výchozí tlustou plnou černou čáru.

Já se s tímhle trápil poměrně dlouho, a to se s Catií peru už přes 14 let. Naneštěstí je přepínač v defaultu vypnutý a nikoho jen tak nenapadne ho zapínat, protože jednoduše neví "na co tam přesně je".

Takže postup:
1) zapnout přepínač
2) změnit grafické vlastnosti
3) i po vypnutí a update by se nic nemělo změnit



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.