Celková délka vrtání
Uživatel | Příspěvek |
Radek-k ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
28.3. 2018
| Zobrazeno:
7511x Konfigurace CATIA: V5-R26, HD2 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6456]
| Publikováno:
28.03. 2018 - 22:20 Dobrý den,
podle ikony ani názvu funkce bohužel nepoznám, jestli se jedná o standardní funkci Tool design nebo jde o nějakou další nadstavbu. I tak ale nevím, jestli má jedno či druhé podporu v API, aby se dalo použít makro. Na druhou stranu jsou ve feature běžné parametry udávající hloubku díry, takže by se problém možná dal vyřešit pouhým vyhledáním všech parametrů s názvem Bohrungtiefe a sečtením jejich hodnot. Záleží jak moc by mělo být makro "user friendly". Na pouhé sečtení by mohl stačit CATScript s několika řádky kódu. |
[#6457]
| Publikováno:
28.03. 2018 - 23:30 Bude to další nadstavba, spouštíme ji mimo Catii.
Zkoušel jsem takový pokus - omyl nějak získat alespoň výpis všech délek vrtání. To se mi podařilo použitím Formula a filtrem názvu Bohrungstiefe. Pak asi jedině hodnoty ručně sečíst. Ale asi i tak by to bylo dost pomoc, než ve stromu postupně rozklikávat příkaz a sčítat všechny délky. V celé formě je toho vrtání moc Možná to popisuju dost krkolomě, ráno sem dám screen |
[#6459]
| Publikováno:
29.03. 2018 - 07:07 Tak lze vybrat všechna vrtání |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#6460]
| Publikováno:
29.03. 2018 - 10:10 Já bych zkusil to makro...je někdo od vás schopný si na něj troufnout?
Pomocí Selection.Search(".Parameter.Name='Bohrung atd',all")
se vyhledají všechny parametry a pak jednoduchý cyklus For i = i To Selection.Count to by mělo stačit. Na konci pak do MsgBoxu vyplivnout celkovou délku a hotovo. |
[#6461]
| Publikováno:
03.04. 2018 - 08:13 Díky za navedení. Proberem to s kolegy a uvidíme |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.