Databaza - U, I, profily
Uživatel | Příspěvek |
Peter Kovac ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
3.8. 2010
| Zobrazeno:
12164x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
[#973]
| Publikováno:
03.08. 2010 - 15:09 snad len poznamka, ze pracujem v Catii V5R18 (profily by sa mali dat menit na dlzku, hrubku, zaoblenie, skosenie...) |
Kamil ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#974]
| Publikováno:
03.08. 2010 - 15:39 Ja osobne si profily kreslím (parametricky) sám a odkladám do súborov a tie mám v jednej zložke. Vždy si len pre potrebný zájdem(ctrl-c/ctrl-v) a zmením už len hrúbku steny, výšku a šírku.
Ale tiež by som bol spokojnejší keby bola možnosť si naprogramovať vlastnú ikonku profilu, a na ňu proste len kliknúť a hop I profil je tu, a len hodiť tie svoje rozmery(výška, šírka, hrúbka steny). Tak ako tomu je keď kreslím Rectangle alebo Hexagon, .... |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#975]
| Publikováno:
03.08. 2010 - 17:20 Pro tyhle případy je tu funkce (nebo spíš funkcionalita) Power copy . Všechny myslitelné profily se pak uloží do katalogu a jen se vkládají. |
[#978]
| Publikováno:
03.08. 2010 - 17:51 A kde to Power copy je? Už ste to používal? |
Jan Svoboda ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#979]
| Publikováno:
03.08. 2010 - 18:05 Mrkni na video, je tam jednoduchá ukázka jak Power Copy funguje... |
[#980]
| Publikováno:
03.08. 2010 - 18:30 A ako sa definuje alebo ukladá profil do tej knižnice? |
Jan Svoboda ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#981]
| Publikováno:
03.08. 2010 - 19:15 To se nedá jen tak lehce vysvětlit, doporučil bych ti prostudovat help, aby jsi pochopil základní zákonitosti práce s Power Copy. A pak ti můžem pomoct s případnýma problémama na který narazíš... |
[#982]
| Publikováno:
03.08. 2010 - 19:27 Tak postupujem zatiaľ takto:
1, nakreslil som profil 2, zatvoril Sketcher 3, A preklikal som sa Insert, Knowledge Teplates, Power Copy,... 4, Označil som profil ktorý chcem kopírovať a dal OK. 5, Pribudlo mi v strome Power Copy 6, Preklikal som sa Insert, Instatiante from selection a zvolil som inú rovinu 7, Vznikol mi nový profil v tejto rovine 8, Uložil som a zatvoril tento Part. 9, Otvoril som nový Part. 10, Preklikal som sa Insert, Instatiante from Dokument a zvolil som rovinu 11, Vznikol mi nový profil v tejto rovine 12, Ale stále neviem ako dosiahnem toho v tom videu ktoré ste sem zavesil? Asi to bude chcieť nejaké vstupy? |
[#983]
| Publikováno:
03.08. 2010 - 22:37 no ako tak pozeram, tak vyzera, ze na to sluzi "structure design". Najprv sa vytvori "grid" a potom sa do bodov vkladaju profily (na vyber je ich dost, ale v podstate iba zakladne, tzn. U, L, I a podobne, co som vlastne aj kcel...:) su tam aj rozne moznosti, ako skosit, resp. spojit profily, ale zatial len skusam, takze blizsie este neviem povedat, tak isto ani ako spravit nejaky specialny profil... |
[#984]
| Publikováno:
04.08. 2010 - 11:05 takze k tomu strucutre design, ako som uz na inom fore pisal> rozmery profilov mi vobec nesedia so standardmi IPE, UPN... Takze si chcem vytvorit vlastne a tu je ten problem. Podla navodu je vraj najlepsie vychadzat z uz existujuceho partu - tak si otvorim napr. C8x10 a zmenim rozmery a premenujem (ako novy part) napr. na C8x500 (btw. nechapem tomu oznaceniu, ale to je jedno). V catii sa vsak nemozem dopracovat k tejto polozke. Adresar je StructuralCatalogs so suborom katalogu AISC_sample a taky isty je aj v podadresari AISC. Takztiez by ma zaujimalo, ako si mozem vytvorit uplne novy profil a co vsetko musim zadat... |
[#986]
| Publikováno:
04.08. 2010 - 15:01 Takto nejako som postupoval pri využívaní funkcie Power Copy...
Je to správny postup? |
[#987]
| Publikováno:
04.08. 2010 - 17:42 A takto to asi robil dotyčný v horeuvedenom videu... |
[#1002]
| Publikováno:
06.08. 2010 - 11:46 funkcia powercopy - aspon co som pozeral - vyzera byt fajn a dobre vyuzitelna, ale stale v ramci struktur a profilov mi neponuka take moznosti ako structure design, v ktorom sa akosi neviem pohnut dalej, resp. najvacsi problem bude asi vo vytvoreni tych katalogov...:( |
[#1003]
| Publikováno:
06.08. 2010 - 12:33 No ja som sa na tú STRUCTURE DESIGN pozeral a príde mi dosť obmedzená. Ale to je len názor dakoho kto ju moc nevyužíva. Ale z POWER COPY som zatiaľ nadšený. Veď uznaj sám podľa toho videa. |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#1004]
| Publikováno:
06.08. 2010 - 14:02 Problém s katalogy se to už jednou řešil, viz.
http://www.catia-forum.cz/forum/topic.php?topic_id=45 Já osobně se Structure Design nemám žádné zkušenosti a i bych si skoro tipnul, že v ČR moc firem, které tuto licenci mají (a tím pádem s tím někdo umí) moc nebude. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.