Hloubka perspektivy
Uživatel | Příspěvek |
Carlos.H Poslat zprávu | Profil |
Datum:
24.11. 2016
| Zobrazeno:
8163x Konfigurace CATIA: V5.21 Text dotazu: |
Ivo Turecký Poslat zprávu | Profil |
[#6034]
| Publikováno:
25.11. 2016 - 10:38 Dobrý den,
zkuste přepnout přepínač "Perspective" na "Parallel" viz obrázek. Je to to, co chcete? |
Carlos.H Poslat zprávu | Profil |
[#6035]
| Publikováno:
25.11. 2016 - 11:32 Uživatel odpovídá na příspěvek #6034:
Dobrý den pane Turecký, přepnout z paralelního do perspektivního zobrazení umím, ale na různých instalacích Catie je různá hloubka perspektivy (vzdálenost bodu, do kterého se linie sbíhají). Rozdíl v hloubce perspektivy je vidět zde na dvou posledních obrázcích: https://grabcad.com/questions/how-to-change-the-perspective-scale-in-catia-v5 (Tento návod mi je k ničemu, protože nemám Scatch tracer a nejsem si jist, zda je to nastavení trvalé.) Perspektivu hodně v týmu využíváme ve velkých složitých sestavách pro pohled mezi díly (což s paralelním zobrazením je složitější - nutnost zapínat funkci Depth effect), kde je právě hloubka perspektivy zásadní. Děkuji Karel Horký |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#6038]
| Publikováno:
25.11. 2016 - 13:52 Dobrý den,
rozdílné hloubky, resp. vzdálenosti úběžníku jsem si nikdy nevšiml, velice zajímavá skutečnost. Tím víc, že se v jednotlivých releasech liší (i kdyby to bylo jen jiné defaultní nastavení). Nechce se mi věřit tomu, že to je v každém release jinak nebo že je ke změně třeba vyšší licence, takže jdu hledat...nedej bože aby to bylo schované pod nějakým jiným, nic neříkajícím nastavením (což je také možné). |
Tomáš Hlavačka Poslat zprávu | Profil |
[#6042]
| Publikováno:
28.11. 2016 - 17:20 Dobrý den,
nastavení hloubky perspektivy (view angle). Lze docílit v sestavě tím, že se vytvoříte nový pohled. Editujete jeho properties a nastavíte "type" jako perspective a hodnotu "view angle" (hloubka perspektivy). V přiloženém obrázku je naznačen postup. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.