Konfigurace dílu
Uživatel | Příspěvek |
Jan Vaník Poslat zprávu | Profil |
Datum:
23.9. 2016
| Zobrazeno:
8722x Konfigurace CATIA: V5R19 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#5967]
| Publikováno:
23.09. 2016 - 14:32 Dobrý den,
k tomuhle je ideální tzv. Rule - pravidlo, pomocí kterého lze řídit více různých parametrů najednou. Pokud nemáte licenci KWA (u MD2 je pouze KW1), musíte si vystačit s více formulemi. Ukázka přiložena. |
[#5968]
| Publikováno:
26.09. 2016 - 12:52 Děkuji
To je přesně ono. |
[#5976]
| Publikováno:
13.10. 2016 - 13:35 Dobrý den
Mám další dotaz. Mám díl, třeba kostičku s dírou. Tento díl několikrát vkládám do sestavy, jinak ho pokaždé pojmenuji, ale je to tvarově schodný díl, jen edituji rozměry. Jde v sestavě udělat nějaký přepínač, aby se mi hromadně u všech dílů ona díra deaktivovala? Jde mi o obráběče, protože ten tu pomyslnou díru k obrábění nepotřebuje, vyloženě mu vadí a ztrácí čas jejím zalepováním. |
[#5977]
| Publikováno:
14.10. 2016 - 13:07 Dobrý den,
opět by mělo stačit jednoduché řešení. Na úrovni sestavy (nebo nějakého skeletonu) vytvoříte parametr typu Boolean, který nazvete třeba Diry_Obrabeni . Pak na tento parametr navážete přes Formuli parametry Activity u jednotlivých partů. Přepnutím mezi true/false u řídícího parametru v sestavě se pak budou vypínat/zapínat všechny díry v jednotlivých partech. Při kopírování by link měl zůstat, takže ani nebude třeba formuli znovu vytvářet. |
[#5981]
| Publikováno:
17.10. 2016 - 12:44 Děkuji za nakopnutí správným směrem. V samotném catproduktu ty parametry vytvářet nejdou? |
[#5982]
| Publikováno:
17.10. 2016 - 15:47 Parametry na úrovni sestavy vytvářet lze. Pokud se o to pokoušíte a nevidíte, musíte si v Options zapnout že se mají zobrazovat (bohužel se to musí dělat asi na třech místech).
Options - Infrastructure - Product structure - Tree customization, Parameters a relations musí mít u sebe Yes. Vyberte řádek a klikněte na Ativate. |
[#5986]
| Publikováno:
26.10. 2016 - 09:54 Tak jsem nějaký příklad spáchal. Ale trvalo mi to. V tomto případě je tedy třeba mít založenou už sestavu s prázdným skeletonem a vloženým prvním dílem. Protože se z dílu odkazuje link do Catproductu. Ten díl můžeme přeukládat pod novými názvy a vkládat do sestavy, díra se pak hromadně deaktivuje na úrovni sestavy.
Lze mít jen připravenou sestavu a díly do ní vkládat dodatečně? Jestli budete někdo zkoušet ten příklad, tak nezapoměňte si zapnout zobrazení parametrů v rámci sestavy viz příspěvěk pana Cinerta výše. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.