Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Klávesové zkratky makrem

UživatelPříspěvek
CaTLama

Poslat zprávu | Profil
Datum: 21.7. 2016 | Zobrazeno: 8579x
Konfigurace CATIA: V5 R19

Text dotazu:
Lze Catii přiřadit klávesovou zkratku makrem, skriptem?
Jedná se o Tools - Customize - Commands a položku Accelerator v Properties konkrétního příkazu.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5923] | Publikováno: 21.07. 2016 - 08:49
Zdravím,

tak tohle by mě také hodně zajímalo, resp. hlavně kolegy. Naše IT nám čas od času maže uživatelská nastavení, vždy když se instaluje nové prostředí nebo probíhá nějaká změna. Kolegové mají často nastavené klávesové zkratky a po resetu o to přijdou. Vytvořil jsem sice utilitu, která nastavení dokáže zálohovat a obnovit, ale záměrně vynechává soubory FrameConfig a FrameGeneral, které drží informace o rozložení toolbarů i klávesové zkratky (toolbary souvisí s příkazy - zkoušel jsem změnu a okamžitě se zapsalo do FrameGeneral). Bohužel trochu nešťastné...

Když se nastavení obnoví jen bez těchto souborů, tak kl. zkratky už nejsou dostupné.

Pokud by se tohle dalo obnovit makrem, bylo by to úžasné. Zkoušel jsem rekordér, ale bez úspěchu. Otázka je, zda vůbec má smysl to hledat, protože zkratky souvisí s menu Customize, nikoliv s Options.
CaTLama

Poslat zprávu | Profil
[#5926] | Publikováno: 21.07. 2016 - 09:05
Mám také obavu že ne. Na žádném zahraničním fóru jsem nic podobného nenašel. Ale třeba někdo šikovný ví. Vzhledem k tomu, jak se Catia settingy chovají a spravují by to byla hoodně užitečná věc.

Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.