Osa nastroje
Uživatel | Příspěvek |
LIbor Šoupal Poslat zprávu | Profil |
Datum:
4.5. 2016
| Zobrazeno:
9045x Konfigurace CATIA: V5 R24 MD2+MO2 Text dotazu: |
Jan Hnátík Poslat zprávu | Profil |
[#5785]
| Publikováno:
06.05. 2016 - 20:26 Dobrý den,
úplně nerozumím Vašem dotazu. Ale pravděpodobně děláte něco špatně. U tříosého obrábění nastavíte prvně nulový bod a pak už na osu nástroje vůbec nesaháte. Na obrázku, co jste přiložil, to vypadá, že je vše v pořádku. Vektor je správně 0,0,1. Máte správně nadefinovaný nul. bod? Osa Z pochopitelně musí být v ose nástroje. S pozdravem Jan Hnátík |
[#5787]
| Publikováno:
09.05. 2016 - 06:49 Je to tak jak říkáte, ale s tím rozdílem ze musím pro každý nástroj nastavovat osu nastroje samostatně. a nevím proč mi to děla. možná je to tím že používám vzorový process, kde mám přednastavené parametry obrábění a vloženou většinu nástrojů.
muže to být tím? děkuji |
[#5790]
| Publikováno:
10.05. 2016 - 19:55 Tak to netuším. A co se tedy stane, když tu osu nezadefinujete? Nástroj je pak někam vykloněný nebo to vůbec nejde spočítat? |
[#5797]
| Publikováno:
12.05. 2016 - 06:30 Když ji nezadefinuji, tak but to vygeneruje dráhy ze "šikma" nebo to napíše něco v tom smyslu, že to není rovnoběžné s bezpečnou rovinou. Ale většinou ta první varianta. Já bych potřeboval, nějakou fintu aby to bylo vždy s Z osou nulového bodu, ale aby to hromadně šlo nastavit vše naraz. |
[#5799]
| Publikováno:
12.05. 2016 - 12:56 Aha, tak už asi vím, co myslíte. V první řadě zkontrolujte, jestli je nul. bod resp. souřadný systém opravdu kolmo k součásti. Zkontrolujte osu nástroje ve chvíli, když vložíte novou operaci a ještě není nadefinována žádná geometrie. Je to 0,0,1 a změní se to na ta Vaše čísla až ve chvíli, kdy vyberete geometrii? Nebo už je ten vektor špatně hned od začátku? Pokud je při vložení 0,0,1 a změní se až po definici geometrie, tak není nul. bod kolmo k obrobku. To byste také poznal na výsledku simulace. Jestliže obráběné plochy nejsou kolmo na osu Z, ručně opravíte vektor na 0,0,1, tak by Vám měl nástroj při simulaci některá místa lehce podřezávat a některá nedořezávat.
Pokud je to už od začátku špatně, tak si to zřejmě nese nějakou chybu již z toho vzorového procesu. Pak asi budete muset opravit ručně všechny operace v tom původním procesu a znovu uložit. |
[#5808]
| Publikováno:
16.05. 2016 - 09:14 Chyba je ve vzorovém procesu. jen nevím k čemu osu nástroje nastavit, když ve vzorovém partu nemám žádné plochy nebo osy. ale to zkusím nějak vymyslet. ještě mě napadá. nedá se osa nástroje nějak nastavit aby vždy byla v Z ose nulového bodu obrobku? ale i tak díky
|
[#5828]
| Publikováno:
27.05. 2016 - 18:20 Podařilo se. ve vzorovém partu mám definovanou rovinu a k ní ve vzorovém procesu mám nastavené osy nastroje. takže ať nastavím rovinu jakkoli. vždy jsou osy nástrojů podle této roviny. Moc mi to pomohlo! ještě jednou díky. Libor |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.