Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Obnovení licence

Kompletní přehled příspěvků v tématu Obnovení licence řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Jan Vaník

Poslat zprávu | Profil
Datum: 8.4. 2016 | Zobrazeno: 8855x
Konfigurace CATIA: V5R19

Text dotazu:
Dobrý den

Měli jsme koupené tři licence MD2 a protože rok ležela jedna licence ladem, zaměstnavatel jí zrušil. Když už je licence koupená, lze ji vůbec zrušit? Nestačí doplatit maintenance a znovují jí používat?

CaTLama

Poslat zprávu | Profil
[#5722] | Publikováno: 08.04. 2016 - 15:40
Závisí na způsobu licencování a dalších smluvních podmínkách s Dassaultem. Ale když vezmeme nejběžnější případ - nákup licence + pravidelné roční poplatky (maintenance), tak "zrušením licence" se rozumí zastavení platby maintenance. Licenci můžete dále používat, ale ne na vyšším release, než které bylo Dassaultem vydané v době zastavení plateb.
Pokud ji chcete i pro vyšší release, doplácí se maintenance + nějaká pokuta. Nebo si ji koupíte znovu.
Ale znovu zdůrazňuji: je nutné prostudovat vaši podepsanou smlouvu, licenční podmínky a dohodu o zastavení plateb.
Stanislav Sedláček

Poslat zprávu | Profil
[#5729] | Publikováno: 11.04. 2016 - 13:50
nechci být pesimista, ale v podmínkách smlouvy je ve většinou, že v případě neplacení maintenance - ztrácíte právo licenci využívat.
Jan Vaník

Poslat zprávu | Profil
[#5730] | Publikováno: 11.04. 2016 - 15:16
Díky za reakce.
Holt se jedná spíše o pronájem SW, než o koupi.

http://www.vyhodny-software.cz/pro-media/rozhodnuti-esd/
V tomto článku se píše, že uživatelé mají právo na prodej své licence i v rozporu s licenčním ujednáním. Je mi jasné, že Dassault systém tohle nikdy neuzná. Ale dnes už jde vyloženě koupit licenci jen s ročním maintenance bez dalšího placení maintenance. Tedy vám zůstává verze, kterou jste koupili. No a za pět let můžete nakoupit další licenci jen z ušetřeného maintenance. Nebylo by pěkné moci tu starou licenci prodat třeba za poloviční cenu? Tímto způsobem by šlo ušetřit, mít nové verze jen za polovinu, než ten kdo si platí maintenence a má pořád jednu licenci.
Řeknete si, kterej blázen by dával peníze za nižší verze Catii, ale třeba já osobně bych klidně nabídnul 100 000Kč za licenci V5R10, za vyšší verze vyšší částky, ale hodně záleží na čísle service pack.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5731] | Publikováno: 11.04. 2016 - 16:18
Pokud potřebujete Catii jen pro interní potřebu a nepotřebujete otevírat data z vyšších release (vše jde jen od vás ven), stačí opravdu jednou koupit a maintenance neplatit. Je spousta firem, které si vystačí např. s R19 a víc nepotřebujou.

Bohužel je i spousta jiných firem, které se dostaly k zakázkám z automotive oblasti, a ty naopak jsou "nuceny" platit, jinak by nebyly schopné otevírat jejich data.

Dokonce víc o firmě, která si vystačila s "papírem a tužkou" a kvůli zakázce pro Škoda Auto si licenci pořídila. A ne kvůli tomu, že by v Catii konstruovali, ale protože Škoda chtěla v dokumentaci v Catii. :-)


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.