Náhodnosť u makra?
Uživatel | Příspěvek |
Kamil Poslat zprávu | Profil |
Datum:
20.7. 2010
| Zobrazeno:
10559x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#877]
| Publikováno:
20.07. 2010 - 09:09 Pokud potřebujete poradit s makry, je vždy lepší poslat zdrojový kód, resp. část kde je problém. (ale zase neposílat odněkud stažený 1000 řádkový kód, to nikdo luštit nebude).
Makro které vytvoříte někdy bude fungovat jen v tom modelu, kde bylo vytvořeno a do té doby, než smažete nebo přejmenujete elementy, se kterými se pracovalo. Pokud jej vytváříte v jednom modelu a zkoušíte v jiném, je velká pravděpodobnosz že fungovat nebude. Pošlete zdroják, kouknu se. |
[#884]
| Publikováno:
20.07. 2010 - 10:24 Tak ten zdrojový kód, je úplne primitívny, ale aj tak mi to makro nejde spustiť: |
Josef Kočí Poslat zprávu | Profil |
[#885]
| Publikováno:
20.07. 2010 - 11:34 Takto by to melo jet. Musi existovat geom. set.
Sub CATMain() |
[#886]
| Publikováno:
20.07. 2010 - 11:46 A ako a čo sa zmení aby mi urobilo určitý počet týchto PLANE, a to tak aby každú rotovalo vždy okolo náhodne vybranej osi (x,y,z) a o náhodne zvolený uhol v dopredu nastavenom rozmedzí, napr.: 30 až 80 stupňov? |
[#887]
| Publikováno:
20.07. 2010 - 12:17 Pravděpodobně máte zapnutý "Hybrid design", tzn. plochy a drátová geometrie se může vytvářet v Body. Doporučoval bych jej vypnout, kvůli tomu se vám myslím makro nahrálo nesprávně.
Nevím jaké jsou vaše zkušenosti s programováním obecně, ale to na co se ptáte, jsou naprosté základy. Rádi vám pomůžeme s určitým problémem, ale a to, abychom zde vysvětlovali Visual basic, už opravdu nezbývá čas. Zkuste si najít nějaký web, kde se o VB6 píše a něco si o něm přečíst. |
[#888]
| Publikováno:
20.07. 2010 - 12:43 No algoritmus mi problém nerobí len neviem čí mám postupovať tak že najskôr nahrám makro tvorby PLANE. A potom toto základné makro upravujem? |
[#891]
| Publikováno:
20.07. 2010 - 15:03 Já rekordér používám hlavně když potřebuju rychle nastavit potřebné instance a nepamatuju si jejich přesné názvy.
Kódy z rekordéru nejsou žádný zázrak a také rekordér nenahraje všechny úkony. Máte tedy dvě možnosti:
Jeden for cyklus s počtem rovin, které byste chtěl vytvořit. V cyklu bude kód, který vytvoří instanci roviny a vloží ji do setu. Dále se bude generovat náhodné číslo (0-2), ze kterého určíte osu rotace a druhé náhodné (30-80), které bude představovat úhel natočení. Vytvářené roviny si můžete pojmenovávat např X80, Z20 - podle osy a úhlu. |
Josef Kočí Poslat zprávu | Profil |
[#905]
| Publikováno:
20.07. 2010 - 19:10 K tomu co píše p. Cinert, jěště doporučuji začít nápovědou VB6. Je tam i dost příkladů, přímo řešené algoritmy.
Z napovědy po zadání klíčového slova "Random" cituji: Sub RandGen() Nahrávání makra sebou přináší pěkný balast, někdy ani nemusí jít přehrát, viz příklad zakladatele příspěvku. Třeba v drawingu si s nahráváním ani něškrtnete. |
[#906]
| Publikováno:
20.07. 2010 - 19:13 Tak už som zohnal knihu Visual Basic 6 a idem skúsiť niečo napísať. |
[#1008]
| Publikováno:
07.08. 2010 - 17:06 Tak som si ten VB6 trocha naštudoval...
Zjednodušil som si svoj príklad... Tvorím priamku definovanú dvoma bodmi... Najskôr som si nahral makro tvorby tejto priamky... (CATScript) Potom som skúšal editovať a podarilo sa mi to upraviť do tvaru aby mi koniec priamky umiestnilo vždy náhodne inam... (Začiatok som ponechal pevne v počiatku) V príloha je video... Potrebujem aby mi priamky lietali aj do mínusových hodnôt! Musím si proste nejako programátorsky poradiť (viem ako)? Alebo je nato tiež nejaká metóda? |
[#1009]
| Publikováno:
07.08. 2010 - 19:01 Na generování náhodných přímek opravdu žádná metoda neexistuje. Všechno se musí napsat. |
[#1010]
| Publikováno:
07.08. 2010 - 19:55 Teraz ste ma nepochopil. (Potrebujem aby mi priamky lietali aj do mínusových hodnôt!) |
[#1011]
| Publikováno:
08.08. 2010 - 14:06 Pošlete, resp. napište sem část kódu, která vám dělá problém, ať vám můžu lépe poradit. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.