script (makro) Paste special As Result
Uživatel | Příspěvek |
Tomáš Ludvík ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
2.3. 2016
| Zobrazeno:
10382x Konfigurace CATIA: V5 R20, SP7.20, CAC+MCE Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5644]
| Publikováno:
02.03. 2016 - 20:28 Dobrý den,
zapomněl jste napsat, kde chcete kopírovat. Jen v rámci Partu nebo v sestavě? V Partu je to celkem jedno, ale při kopírování / vkládání v sestavě musí být - oproti tomu jak je to když kopírujete manuálně - aktivní sestava, tj. zapnuté prostředí Assembly design, jinak kopírování padne. Navíc Paste je interaktivní, vždycky musíte vybrat cíl kopírování. V praxi tedy nějak takhle - pro sestavu (otestováno - neošetřeno): Vyzkoušejte to třeba pro kopírování Body. Cíl vyberte jiný Part. Sub CATMain() |
[#5646]
| Publikováno:
03.03. 2016 - 08:48 Děkuji mnohokrát funguje to perfektně !!!
Potřebuji to přesně jak jste to napsal, tělo z jednoho partu do jiného v partu a to i mezi sestavami. Stačí mít označenou vrcholovku a můžu kopírovat bez linků jak vzteklej :) |
[#5647]
| Publikováno:
03.03. 2016 - 09:53 Dokonce to vložení funguje i tak, že už není potřeba strom, stačí kliknout kamkoliv na grafiku partu do kterého chci makrem zkopírované tělo vložit.
Ještě jednou mnohokrát děkuji !!! Ušetřil jste mi trilion kliknutí :) |
[#5648]
| Publikováno:
03.03. 2016 - 14:25 Rádo se stalo. Ještě to můžete vylapšit tak, že před druhým výběrem zadáte do filtru jen typ Part - ObjSel(0) = "Part" , a tím eliminujete chybu při výběru něčeho jiného. Stejně tak při prvním výběru lze nastavit ObjSel(0) = "Body" . |
[#5960]
| Publikováno:
06.09. 2016 - 14:59 Dobrý den,
po nějaké době jsem tento script znovu oprášil a začal mě házet nějakou chybu spojenou s updatem (přikládám screen), nevíte prosím čím by to mohlo být? Přitom kolegovi funguje bez tohoto eroru. Možná jen nějaká změna nastavení, která u mě proběhla, ale nemůžu odhalit jaká. |
[#5961]
| Publikováno:
07.09. 2016 - 22:32 Dobrý den,
v makru chyba nebude, na to je to moc primitivní. Pravděpodobně se z nějakého důvodu nepodaří Update celé sestavy - chyba může být v kterémkoliv jiném partu v sestavě. Makro spustí update, ten neprojde a proto spadne. Zkontrolujte si data nebo zkuste na nějakých jednoduchých, jestli to bude fungovat. Nastavení by nemělo mít vliv. Popř. zakomentujte poslední řádek s updatem sestavy, funkčnost se v zásadě nezmění, jen budete muset po konci kopírování provést update manuálně. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.