Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

šrafovanie po boolean operation

Kompletní přehled příspěvků v tématu šrafovanie po boolean operation řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Frederik Biely

Poslat zprávu | Profil
Datum: 19.2. 2016 | Zobrazeno: 8925x
Konfigurace CATIA: V6 R13

Text dotazu:
Dobrý deň, keď si nastavím v reze na výkrese parametre šrafovania a uložím ich, tak po aktualizácii výkresu súčiastky sa mi šrafovanie nezmení. No keď v modely zostavy pridám INSERT/BOOLEAN OPERATION/ASSEMBLE, tak mi vo výkrese zobrazuje dve prekrývajúce sa hladiny šrafovania. Jednu pre spoločný zverenec (všetky zahrnuté súčiastky majú rovnaké šrafovanie) a druhú hladinu pre každú súčiastku samostatne. Problém nastane, keď vymažem šrafovanie pre hladinu zvarenca a po aktualizácii výkresu sa mi zobrazia znova obe hladiny v pôvodnom nastavení šrafovaní oboch hladín... Ak viete čo myslím. Ďakujem

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5632] | Publikováno: 21.02. 2016 - 21:51
Dobrý den,

pokud je v sestavě jak součástka(y) a zároveň svařenec a link pohledu je na celou sestavu, bude se opravdu šrafování překrývat, protože výkres zobrazuje dvě různé součásti - každou zvlášť.

Existuje malý trik - šrafování nemažte, ale nastavte jeho styl na NONE - to by pak mělo držet i po update.

Doporučuju ale linkovat do pohledu jen svařenec, bez součástek.
Frederik Biely

Poslat zprávu | Profil
[#5633] | Publikováno: 22.02. 2016 - 11:56
Čo myslíte pod pojmom linkovať do pohľadu len zverenec? Tak že pokial mám v zostave celkovo 5 dielov tej istej úrovne, pričom len dva z nich sú zvárané navzájom ku sebe, tak mam vložiť len tieto do ASSEMBLE?
Frederik Biely

Poslat zprávu | Profil
[#5634] | Publikováno: 22.02. 2016 - 11:59
OPRAVUJEM SA... teda všetky sú zvárané ku sebe, ale len tie dva sú obrábané, čiže vykonávam na nich odoberanie materiálu napr...
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5635] | Publikováno: 22.02. 2016 - 23:14
Nevím jak děláte svařenec, ale pokud používáte funkci Derivate part (nebo jak se to ve V6 jmenuje), resp. pokud máte svařenec jako další part, kam jsou nakopírované Body svarků a booleovsky sečtené a máte v sestavě současně zobrazené vstupující části i svařenec, bude se samozřejmě v řezu zobrazovat obojí (jsou to dva různé party přes sebe).

Musíte skrýt buď svarky nebo svařenec / anebo do pohledu nalinkovat svařenec (protože na něm je obrábění).

Pohled má standardně link na celou sestavu, tj. zobrazuje všechno co obsahuje. Když při definici pohledu před určením projekční roviny vyberete se stisknutým CTRL jen určité instance, budou se v pohledu zobrazovat jen tyto. Alespoň tak to funguje ve V5 a ve V6 je to myslím stejné.

Mělo by ale stačit svarky jen skrýt. Pohled by skryté instance neměl promítat.
Frederik Biely

Poslat zprávu | Profil
[#5636] | Publikováno: 23.02. 2016 - 10:14
Tak už mi to je jasné... Čo by ste mi odporučil v prípade, že by som chcel, aby booleanovske diely v zostave výkresu zobrazovalo, ako samostatné diely (napr. v reze by mali diely zobrazené hranice vlastných obrysov aj v mieste, kde sa dotýkajú medzi sebou) a v nadradených zostavách by som chcel nech sa táto zostava zobrazuje ako jeden diel s jedným obrysom...
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5637] | Publikováno: 23.02. 2016 - 12:34
To záleží na tom, jak je sestava strukturovaná. Pokud je svařenec ve stejné úrovní jako svarky, jsou ve V6 jen dvě možnosti:

1) do pohledu nalinkovat je to, co má být vidět - pouze svařenec / pouze svarky
2) pomocí funkce Overload properties (hledejte na fóru, nebudu vysvětlovat) skrýt co nemá být vidět.

Vím že tohle ve V6 nefungovalo tak dobře jako ve V5, resp. triky, které se používaly, už použít nešly, protože V6 se chová trochu jinak. Logika je ale pořád stejná - buď zobrazuju jen to, co chci vidět (selektivní link), nebo skryju to co vidět nechci (overload properties).
Frederik Biely

Poslat zprávu | Profil
[#5663] | Publikováno: 10.03. 2016 - 06:57
Lenže ja chcem vidieť všetky diely a to v jednej zostave aby sa chovala ako montážna zostava ešte pred zvarením a v druhej zostave ako jeden zverenec. Išlo by to?


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.