Zpětné nalezení směru podle reflect line
Uživatel | Příspěvek |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
Datum:
15.7. 2010
| Zobrazeno:
11308x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
[#841]
| Publikováno:
16.07. 2010 - 14:55 Někde bude chybička, přišel mi mail s upozorněním na příspěvek, ale příspěvek nikde. Mohl byste mi to kdyžtak poslat mailem, než najdu příčinu? Už se to jednou stalo, bylo to kvůli příloze. |
Radek Šátka Poslat zprávu | Profil |
[#856]
| Publikováno:
16.07. 2010 - 18:42 Na jedno řešení jsme přišli, ale místo popisu radši přikládám soubor. Vysvětlit to jednoduše neumím. Ze stromu v souboru se to dá ale pochopit. Vzor byl ale na 10°, ne na 16° jak píšete. Ale ani jsme to nepotřebovali vědět. Výsledek má nepatrnou odchylku od Z, pouze v setinách stupně. |
[#857]
| Publikováno:
16.07. 2010 - 20:17 Tak už jsem to zkouknul, výsledek je ucházející. Zkusím to na tom našem modelu, v principu by to mělo být jedno.
Díky za snahu |
Josef Kuna Poslat zprávu | Profil |
[#865]
| Publikováno:
17.07. 2010 - 02:31 Uživatel odpovídá na příspěvek #841:
Dobrý večer. Nevím s jakými výlisky pracujete, ale pokud obsahují nějaká žebra, prolisy, retainery apod. tak není problém z těchto prvků určit relativně přesně směr odformování. Běžně takto určujeme hlavní i vedlejší směry formování. Naše výlisy jsou ale poměrně složité (nárazníky, přístrojové desky, středové konzole, výplně dveří apod. ), které těchto prvků obsahují velké množství (používáme k těmto účelům powercopie). Z reflexních křivek jsem směr formování zatím nezkoušel určovat, ale vámi uvedený příklad je dost specifický. Stačí úsečkami spojit počáteční a koncové body ref. křivek a těmito úsečkami proložit rovinu, která představuje naprosto přesný směr formování. Bohužel nevím, co vám poradily kolegové z fóra ( na "necertifikovaném" PC mám pouze Catii R18 a v práci, kde mám i R19 zase nemám internet), takže možná opakuji něco, co už bylo řečeno. PS: Catie R19 mi přijde oproti R18 naprosto příšerná. I když Dassault Systems od HotFix cca 10 opravil většinu zásadních chyb pořád se mi R18 jeví daleko spolehlivější. Možná by to bylo docela dobré téma na diskuzi. |
[#866]
| Publikováno:
17.07. 2010 - 11:23 Abych to trochu upřesnil, jednalo se o vzduchový kanál klimatizace - tvarově velmi složitý vyfukovaný díl. Podle zákazníka měl být hlavní směr podle dvou retainerů, ale evidentně to nesouhlasilo, tak jsme zkoušeli určit skutečný směr.
S tím příkladem máte pravdu, je to hodně jednoduché, mě šlo o to přijít na univerzální způsob (pokud existuje), kterým by bylo možné směr lisování určit pokaždé. K vaší poznámce o R19. Pracujeme v automobilovém průmyslu, takže se musíme přizpůsobit tomu, v čem pracují automobilky, tj. dnes povětšinou R19 SP3, hotfixy se liší. R18 jsme úplně přeskočili, ale na přechod R17 --> R19 vzpomínám nerad, zejména na naprostou ztrátu dat při stisku ESC (nebo prostě stornování příkazu). Téma k otázce jakou verzi Catie, popř. kombinaci s OS uživatelé používají můžeme založit, už tu byl návrh na podobnou anketu. |
rhinos Poslat zprávu | Profil |
[#959]
| Publikováno:
30.07. 2010 - 14:18 Trošku zareaguju na problémy s různými verzemi Catie.
Kdysi dávno ,když jsem ještě dělal i s obráběcími moduly v Catii jsem se na tohle téma bavil s jedním nejmenovaným technikem Technodatu.Předpokládám,že se asi systém od té doby nezměnil. Princip je asi takový ,a to se dá celkem vzhledem k rozsáhlosti Catie chápat,že na vývoji jednotlivých verzí dělá i několik týmů současně.Způsobuje to jednu "nepříjemnou" vlastnost. První verze a nemusí jít jen o SP0/SP1 atd. nemusí obsahovat všechny hotfixy a opravy posledních SP předcházející verze. Tím je pak způsobeno to že například V5R18SP9 je oproti V5R19SP2(jde jen o fiktivní příklad) více stabilní protože opravy z V5R18SP9 nejsou obsaženy v V5R19SP2... |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.