Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Excel kusovník z vyplněných parametrů v partech - jak?

Kompletní přehled příspěvků v tématu Excel kusovník z vyplněných parametrů v partech - jak? řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Lacik

Poslat zprávu | Profil
Datum: 10.2. 2016 | Zobrazeno: 9776x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Ahoj,

potřeboval bych prosím poradit.
chci si v každém partu vytvořit parametr Kusovník a do něj ukládat informace jako:
(pozice, název, počet kusů, zrcadlený kus, polotovar, materiál, objednací číslo atd.)

Z těchto partu pak ze sestavy chci vygenerovat excel tabulku, jež ponese informace z těchto vyplněných parametrů, což je můj kusovník? Lze toto řešit pouze přes Design table neboo makro?

Dál ještě doplňující. pokud dodržim názvoslová partu, tak bch chtěl, aby informace z názvosloví jako číslo pozice a název se automaticky přenesli do parametru. Existuje již na toto makro?

Díky

Milan Frýba

Poslat zprávu | Profil
[#5619] | Publikováno: 10.02. 2016 - 11:37
Zdravím,
Asi vám úplně nepomůžu, jen nasměrování - ve vlastnostech partu na záložce product můžete definovat "other properties" a přidat parametr. Předpokládám, že by měl jít vložit parametr typu text (možná type string?) a vložit mu závislost (add formula) na promněné "part number" nebo jiné.. Pokud to pokaždé nechcete dělat ručně, lze na to makro samozřejmě napsat, ale s tím už poradit neumím.
Pavel Krsek

Poslat zprávu | Profil
[#5624] | Publikováno: 10.02. 2016 - 12:46
Dobrý den,
co se týče dalších atributů, tak opravdu jen přes funkci Added Properties. Ty se samozřejmně dají namáhavě u každého partu vytvořit ručně, popř. použit startovací model s již vytvořenými atributy.
My máme u každého partu cca 6 atributů a ty vytváříme makrem (viz. obr.) při založení nového partu - makro vytvoří nové atributy, nabídne seznam povolených názvů, atd.... Zde si dovolím, ale tvrdit, že žádné makro není univerzální a musí být vytvořeno pro konkrétní požadavky - já jsem ho také vytvářel přesně podle našich představ. Makro zároveň vytvoří i v partu parametry, které přes formule spojí s novými atributy a jejich hodnoty se pak hned objevují ve stromě.

Kusovník do excelu jde také samozřejmně přes makro, popř. přes Bill of Material, kde se v Define formats nechají definovat všechny požadované sloupce včetně nových atributů.

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5625] | Publikováno: 10.02. 2016 - 13:01
Dobrý den,

přesně tohle umí makro na vytvoření kusovníku (nejen do excelu, ale i do výkresu). Makro je konfigurovatelné, tj. lze ho napasovat na již připravený model s added properties. Dnes již existuje novější verze, které pak umí i přepsat balloony ve výkresu libovolnou informací z kusovníku.

Pokud vás výkres nezajímá a potřebuje jen přenos do excelu (nebo obráceně, tj. parametry si zapíšete do excelu a pak je přenesete do modelu), je možné vytvořit podobné, jednodušší makro.

Pro podrobnější informace pište na jan.cinert@catia-forum.cz nebo volejte 734 762 843. :-)


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.