Added Properties
Uživatel | Příspěvek |
Pavel Krsek Poslat zprávu | Profil |
Datum:
8.2. 2016
| Zobrazeno:
9691x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#5613]
| Publikováno:
08.02. 2016 - 08:55 Dobrý den,
tohle asi nejde. Zdá se, že každý přidaný parametr (Property) je jen prostý text. Zkusil jsem do pole Description zadat víceřádkový text a přes Relation ho přenést do nové Property a pak přes attribute link do textu ve výkresu. A výsledek: přenesl se jen text, znak konce řádku už nikoliv. Dál jsem zkoušel dát do textu vba zástup konec řádku Chr(13) - neakceptuje. Ani \n ... Jediné co mě napadlo, je použít pro konec řádku nějaký jiný, nepoužívaný znak, a pokud by se s textem pracovalo v makru, pak tento znak nahradit koncem řádku. Víceřádkový vstup v Added properties ale ai nepůjde. |
Pavel Krsek Poslat zprávu | Profil |
[#5614]
| Publikováno:
08.02. 2016 - 09:03 Děkuji za rychlou reakci.
Já pro uživatele Catie to mám "vychytané" přes makro, kde se vyplňují všechny pole properties včetně added properties. Tam makro konce řádků nahrazuje jedním znakem a po opětovném spouštění sciptu zase znaky převede na konce řádků. Problém je, ale s ukládáním do PLM systému, kde se vše uloží do jednoho řádku a je to pro další oddělení velice nepřehledné. Matně si vzpomínám, že někdo používal nějaký special znak - takový malý čtvereček v horní části textu - ale nevím teď jak ho napsat - ale šance, že by to s ním fungovalo, je asi malá .... |
[#5616]
| Publikováno:
08.02. 2016 - 14:37 No v podstatě jde jen o to dostat do textu (netisknulný) znak pro nový řádek. Ten se dá ve VB vyrobit poměrně snadno (VBA = Chr(13), .NET = vbCrLf. Jenže to vypadá, že catie tyto znaky dokáže eliminovat...
Zatím jsem ale v praxi nezkoušel, tak nemůžu tvrdit na 100% že to nejde. |
[#5617]
| Publikováno:
08.02. 2016 - 14:59 Tak beru zpět - parametr si znaky konců řádků drží.
1) v txt editoru napíšu tři řádky textu 2) Ctrl+C v editoru, Ctrl+V do parametru - potvrdím 3) Ctrl+C z parametru, Ctrl + V v editoru - mám znovu tři řádky To samé, když obsah vložím do text ve výkresu. Když to ale provedu přes attribute link, výsledek je jen jeden spojitý text - znaky konce řádků vypadnou. |
Jiri Blahut Poslat zprávu | Profil |
[#5739]
| Publikováno:
12.04. 2016 - 16:41 Dobry den.
Chtel bych upresnit, od zacatku bylo ovladani tiskaren rizeno zasilanim ruznych kodu 0-31 Ascii tabulky znaku (Dle pocatku telegrafu). Proto maji taky slovni pojmenovani. Chr(13) ~ CR ~ vbCr ~ "Carriage Return" ~ Navrat voziku ~ Tiskova hlava zpet Chr(10) ~ LF ~ vbLf ~ "Line Feed" ~ Posun radek ~ Posunuti papiru o radek Chr(13)& Chr(10) ~ vbCrLf ~ String o delce 2 znaky Takze tiskarna znak s kodem 65 ~ Chr(65) ~ "A" vytiskla. Ale na dvouznak CR & LF uz reagovala posunem na zacatek dalsiho radku. A tak se tento princip prevzal i do dalsiho programovani. Proto i Notepad reaguje na CrLf a ne na pouhe Cr nebo Lf. Ale nektere dnesni Aplikace si uz zrejme pouziti techto kombinaci "domysleji". Takze "VBA = Chr(13)" neni totozne s ".NET = vbCrLf." -Ovsem nevim, jak si to "domysleji" |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.