Jak zjistit orientaci skicy pomocí makra?
Uživatel | Příspěvek |
Martin Kopecký ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
14.12. 2015
| Zobrazeno:
9148x Konfigurace CATIA: V5R20, VB 7.1 Text dotazu:
Nicméně pokusy končí hláškou Function or interface marked as restricted or the function uses an automation type not supported in Visual Basic. Nevíte, v čem by mohl být problém? |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5537]
| Publikováno:
14.12. 2015 - 16:58 Dobrý den.
Odmažte Set před přiřazením, proměnná je přeci typu Double, ne Object - tam je chyba. |
[#5538]
| Publikováno:
15.12. 2015 - 07:20 Kód výše byl zkopírován přímo z helpu, tak bude chyba asi už tam.
Já se tak daleko ani nedostal. Makro se zastaví hned na GetAbsoluteAxisData (viz obr).
|
[#5539]
| Publikováno:
15.12. 2015 - 15:08 Tak zase vidím chybu v rozměru pole - souřadnic je 9, ale horní mez pole musí být 8. (0 - 8).
Jak máte deklarovanou skicu - jako Sketch? Zkuste to také jen jako Variant. Já VBA nepoužívám, ale vím že je v tom dost chyb. Stejný problém je u Selection, ta se také musí deklarovat jako Variant. A chyby v dokumentaci, nebo spíš "větší nepřesnosti" jsou poměrně běžné. |
[#5541]
| Publikováno:
15.12. 2015 - 15:41 Uživatel odpovídá na příspěvek #5539:
Rozměr pole nic nezměnil. Problém byl v té deklaraci skicy. Byla jako Sketch , po změně na Variant makro funguje, jak má.
Díky za pomoc. |
[#5542]
| Publikováno:
16.12. 2015 - 11:52 Tak sláva. Ale takových chyb je víc. Já změnu deklarace zkoušel v takových případech vždy jako první, většinou to zabralo.
A ještě k tomu poli - větší rozměr samozřejmě nevadí, to bylo jen upozornění. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.