Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

klonovanie výkresov a súčiastok

Kompletní přehled příspěvků v tématu klonovanie výkresov a súčiastok řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Frederik Biely

Poslat zprávu | Profil
Datum: 12.12. 2015 | Zobrazeno: 8524x
Konfigurace CATIA: V6R13

Text dotazu:
Dobrý deň. Existuje možnosť naklonovať zakotovaný výkres z jednej zostavy do druhej velmi podobnej zostavy tak aby sa dali pohlady priradit druhej zostave?

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5529] | Publikováno: 12.12. 2015 - 12:27
Dobrý den,

tohle je u V6 velký problém. U V5 to bylo naprosto běžné - měl jste několik hodně podobných součástí (sestav), k nim jste vytvořil jeden výkres a ten pak jen nakopíroval a přelinkoval na ostatní součástí, updatoval, změnil několik kót, a bylo hotovo.

Úspora času 90% oproti situaci, kdy se musel výkres kreslit znovu.

Ve se tohle vůbec nedá, aspoň ne ve V6R2016. Zkoušel jsem na to přijít poměrně dlouho, ale žádný použitelný způsob jsem neobjevil. Výkres zkopírovat a vložit do nové sestavy nejde. Podařilo se mi nějak zkopírovat pohledy, ale pak se objevovaly chyby. Jakýkoliv pokus a změnu linků vždy bez úspěchu.

Asi jediný způsob jak tohle vyřešit, je vytvořit sestavu i s KOMPLETNÍM výkresem ještě než začnete dělat její klony / odvozené sestavy. Až když je tohle hotové, můžete vytvořit klon i s výkresem. Ale zase už to nepůjde vyměnit. V případě že by se původní sestava i výkres změnily tak moc, že by se vyplatilo i v odvozených spíše znovu klonovat než předělávat, budete muset buď znovu klonovat, nebo všechny změny ve výkresu udělat i v klonovaném.

Tohle alespoň trochu pomůže, na druhou stranu vždy jako první potřebuje 3D data, které se mění, takže kreslit finální výkres na začátku je trochu mimo, ale jiná možnost opravdu není.
Frederik Biely

Poslat zprávu | Profil
[#5530] | Publikováno: 12.12. 2015 - 12:40
Ďakujem za odpoveď. Zatiaľ to robím presne, tak ako ste uviedol... Inak myslel som si, že funkcia MODIFY LINKS alebo APPLY TO LINKS (PTM na pohlad výkresu/object/...) bude na to určená...
Frederik Biely

Poslat zprávu | Profil
[#5531] | Publikováno: 12.12. 2015 - 12:41
APPLY LINKS TO*
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5532] | Publikováno: 12.12. 2015 - 12:51
Modify links funguje, ale jen v rámci sestavy s výkresem. Na jinou sestavu už to nepřelinkujete.

Ve V5 byla funkce Edit links v hlavním menu, a tam se prostě vybral jiný soubor (sestava, part) a bylo to. Tady nic takového není, resp. nic podobného jsem neobjevil.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.