Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Spojitá křivka v DXF

Kompletní přehled příspěvků v tématu Spojitá křivka v DXF řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Milan Kubišta

Poslat zprávu | Profil
Datum: 11.12. 2015 | Zobrazeno: 8820x
Konfigurace CATIA: V5R24

Text dotazu:
Převádím-li data z Catia 24 do DXF pro výrobní stroje, křivky nejsou plynule napojeny, ale rozděleny, viz obr. z prostředí výkresu, vzdálenost bodů 0,0014 mm. Ve verzi 19 a 22 jsme se s tím nesetkali. Dá se s tím v R24 něco udělat?

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5528] | Publikováno: 11.12. 2015 - 21:08
Dobrý den,

takže stejná data u R19 a R22 přvedena správně a u R24 jsou takovéto nepřesnosti? Jediné co mě napadá je jiné nastavení DXF standardu. Zkusil bych tedy použít standard ze starší verze (pokud ho R24 "zkousne").

Pokud by to nezabralo, může to být v kódu (R24 už využívá jádro z V6), a to by bylo špatně. Podobných "vylepšení" je pozorování více.

Díval jsem se do nastavení DXF v options, jediné co tam je, je výběr formátu exportu. Zde bych také zkusil všechny možnosti,jestli nějaká z nich nezafunguje. Pak asi nezbývá nic jiného, než se obrátit na poskytovale a reklamovat toto "chování".

Třeba už je to opravené v nějakém vyšším release. Co já vím tak R24SP1 má problém s posledním formátem DXF/DWG obecně - neotevřela ho. Podařilo se až u V6R2014... Takže zde není čemu se divit, bohužel.
Pavel Krsek

Poslat zprávu | Profil
[#5535] | Publikováno: 14.12. 2015 - 07:17
Stejný problém jsme také řešili. Nakonec jsem upravil makro, které nám DXF generuje z 3D modelu - je tam určitý algorismus, který zabezpečí, že křivka není "nespojitá"a také to, že otvory jsou circle tj. jedna křivka - požadavek kooperace pro rychlejší řezání materiálu.
Milan Kubišta

Poslat zprávu | Profil
[#5536] | Publikováno: 14.12. 2015 - 07:26
Obávám se právě toho "vylepšení". Začal jsem v R19, pak R22 a nyní R24. Konstrukce je vždy stejná, jde o nějaké ekvidistanty křivek. V pátek mi navíc došlo, že křivka v partu vypadá i po několikerém zoomu ve všech uzlech napojená, kdežto po vytvoření výkresu už ne - stav dle obrázku mého prvního komentáře - obrázek je z prostředí výkresu Catia. Budu tedy zkoušet. Zatím to obcházíme exportem z partu do IGES a použitím tohoto formátu pro výrobu místo DXF. Všiml jsem si rovněž, že oproti R19 a R22 vytváří R24 větší soubory DWG/DXF.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.