Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Makro pro mazací drážku do partu. C#, GitHub

Kompletní přehled příspěvků v tématu Makro pro mazací drážku do partu. C#, GitHub řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Ondrej Mikulec

Poslat zprávu | Profil
Datum: 18.11. 2015 | Zobrazeno: 9115x
Konfigurace CATIA: V5R21 Part Design

Text dotazu:
Dobrý den,
měl jsem teď zrovna čas a chuť vytvořit nějaké makro do Catie a pořádně prozkoumat jaké jsou možnosti. Výsledek je makro pro mazací drážku do partu. Pokud máte někdo chuť to testnout, posílám ho v příloze.
Zdrojové kódy jsou v:


Je to v C#, ale teoreticky s překladem zdrojového kódu z C# do VB by neměl být problém. (nezkoušel jsem).

Stručný popis:
Makro je .NET. WinForm. V patru vyberete plochy, kde chcete umístiti mazací drážky a pak kliknete na tlačítko X. Makro z vybraných planar faces pro každý získá sketch. Pak sketch izoluje(nebo vyzve k izolaci dle nastavení) získá přímky, body, (vše ostatní bere první a poslední bod). Takto získaná data zpracovává. Počítá (u sebe) ideální obdelník v setu přímek a bodů. To tak, že vytvoří rastr obdelníků, zjišťuje průsečíky, natahuje obdelníky, tím detekuje obdelníky mimo konturu, ze zbytku vybere idealní výsledek. Dovnitř vloží kříž. Použije předtím vytvořený sketch, vytvoří pocket.

Prosím o zpětnou vazbu. Co by jste dělali jinak, kde vidíte problém, a tak. (Klidně do emailu). Jinak je makro volně k užívání.

Přiložené soubory:
CatiaLubeGroove.zip

Ondrej Mikulec

Poslat zprávu | Profil
[#5474] | Publikováno: 18.11. 2015 - 11:49
https://github.com/OndrejMikulec/CatiaLubeGroove
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5475] | Publikováno: 18.11. 2015 - 13:14
Dobrý den,

makro jsem vyzkoušel, víceméně dělá to co má. Narazil jsem na chybu, když jsem vybral malou plochu ve tvaru trojúhelníku - skica drážky byla překřížená, a kapsa se nevytvořila. To by chtělo ošetřit.

Pak už jen detail při postupu výběru. Sice je to popsané v manuálu, ale když se klikne na tl. X aniž by byla vybraná plocha, nic se nestane. Neškodila by hláška typu "Nejprve vyberte plochu" nebo podobně. Uživatelé jsou často méně zdatní a jejich intuice jim nenapoví co dělat.

Jinak celkem dobrá práce.
Ondrej Mikulec

Poslat zprávu | Profil
[#5476] | Publikováno: 18.11. 2015 - 14:02
Děkuji za reakci.
Zapracuju ještě na tom. Zapoměl jsem ještě napsat, že makro není hotové, ale je už použitelné. Například tlačítko W nemá momentálně žádnou funkci. V budoucnu to bude varianta drážky zik-zak.
Ondrej Mikulec

Poslat zprávu | Profil
[#5477] | Publikováno: 19.11. 2015 - 12:42
Hotová verze. Zapracoval jsem tam i vaše připomínky. + Dokončena W varianta. Vylepšena rychlost výpočtu plochy, pokud jsou moc rozdílné rozměry X a Y.

Přiložené soubory:
CatiaLubeGroove.zip



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.