Sheetmetal design - vytvoření chlopně v prostřiženém otvoru
Uživatel | Příspěvek |
youwee ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
6.11. 2015
| Zobrazeno:
9475x Konfigurace CATIA: V6R2013 Text dotazu: |
Andrej Verný ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5449]
| Publikováno:
06.11. 2015 - 09:05 No ja to moc nechápem, ale spýtam sa takto, pri rozvninutí toho tvaru, dá sa to vobec vytobiť z jedného kusu? Z toho pohľadu sa mi zdá, že ten vystupok je príliš vysoký a plech sa po rozvninutí prekrýva.
No a inak ja by som to spravil asi takto. Rozvinul by som si plech .Pomocou skice by som vystrihol otvor s kontúrou toho "výčnelku". (tým pádom máte zaručené,že to dokážete vyrobiť z jedného kusu plechu )A potom už len pomocou unfold a bend from flat by som dosiahol požadovaný tvar.(pokiaľ dobre vidím,že to je ešte trochu ohnuté) Dúfam, že nie som totálne mimo :), |
Břeťa Doležal ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5450]
| Publikováno:
06.11. 2015 - 09:07 nakreslil bych bez otvoru a bez chlopně -> unfold -> výsek -> fold -> ohyb na chlopni |
Tomáš Ludvík ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5451]
| Publikováno:
06.11. 2015 - 09:14 Také mi na první pohled připadá, že po rozvinutí dojde k průniku hmot, to bude ten zásadní problém proč to hází chyby. |
youwee ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5453]
| Publikováno:
06.11. 2015 - 11:17 Děkuji za reakce. To co vidíte na obrázku je mrtvý solid převedený ze starší verze a já to předělávám do V6 tak, aby se tento díl dal upravovat. Ten výčnělek opravdu je moc vysoký, ten vystřihnutý otvor musí být větší. S tím předchozí "konstruktér" nějak nepočítal. Už se mi ten "výčnělek" podařilo udělat. Postupoval jsem tak že jsem si udělal wall on edge, v rozvinu jsem vystřihnul ten obdélník, znovu to složil a a ten výčnělek udělal pomocí funkce wall. Důvod proč mi to nešlo byl ten, že jsem u této funkce vybral jen načrtnutý profil, ale už jsem nevybral žádnou plochu. Takže když jsem dal rozvin, tak ten výčnělek potom nebyl spojený se zbytkem.(viz příloha) Už to ale jde :-) Díky za odpovědi, zkusím ješte tu funkci bend from flat, s tímto jsem ještě nepracoval |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.