Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Sheetmetal design - vytvoření chlopně v prostřiženém otvoru

Kompletní přehled příspěvků v tématu Sheetmetal design - vytvoření chlopně v prostřiženém otvoru řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
youwee

Poslat zprávu | Profil
Datum: 6.11. 2015 | Zobrazeno: 9103x
Konfigurace CATIA: V6R2013

Text dotazu:
Dobrý den,
omlouvám se za ten šílený popis vlákna, ale fakt nevím jak to nazvat :-) Potřeboval bych poradit, jak udělat tady tu část pomocí sheet metal design. Nějak se mi nedaří přijít na způsob jak to udělat. :-/ Když si napřed udělám ten malý "výčnělek" a pak chci udělat pomocí wall tu část s dírou, tak mi to samozřejmě nejde, protože je tam to vybrání. A když udělám napřed tu část s dírou a pak tam dodělám to vybrání, tak zase nemůžu přidat materiál pro ten výčnělek/chlopeň nebo jak to nazvat. Snad mi rozumíte :-) Díky za pomoc

Přiložené obrázky:

Andrej Verný

Poslat zprávu | Profil
[#5449] | Publikováno: 06.11. 2015 - 09:05
No ja to moc nechápem, ale spýtam sa takto, pri rozvninutí toho tvaru, dá sa to vobec vytobiť z jedného kusu? Z toho pohľadu sa mi zdá, že ten vystupok je príliš vysoký a plech sa po rozvninutí prekrýva.
No a inak ja by som to spravil asi takto. Rozvinul by som si plech .Pomocou skice by som vystrihol otvor s kontúrou toho "výčnelku". (tým pádom máte zaručené,že to dokážete vyrobiť z jedného kusu plechu )A potom už len pomocou unfold a bend from flat by som dosiahol požadovaný tvar.(pokiaľ dobre vidím,že to je ešte trochu ohnuté)
Dúfam, že nie som totálne mimo :),
Břeťa Doležal

Poslat zprávu | Profil
[#5450] | Publikováno: 06.11. 2015 - 09:07
nakreslil bych bez otvoru a bez chlopně -> unfold -> výsek -> fold -> ohyb na chlopni
Tomáš Ludvík

Poslat zprávu | Profil
[#5451] | Publikováno: 06.11. 2015 - 09:14
Také mi na první pohled připadá, že po rozvinutí dojde k průniku hmot, to bude ten zásadní problém proč to hází chyby.
youwee

Poslat zprávu | Profil
[#5453] | Publikováno: 06.11. 2015 - 11:17
Děkuji za reakce. To co vidíte na obrázku je mrtvý solid převedený ze starší verze a já to předělávám do V6 tak, aby se tento díl dal upravovat. Ten výčnělek opravdu je moc vysoký, ten vystřihnutý otvor musí být větší. S tím předchozí "konstruktér" nějak nepočítal. Už se mi ten "výčnělek" podařilo udělat. Postupoval jsem tak že jsem si udělal wall on edge, v rozvinu jsem vystřihnul ten obdélník, znovu to složil a a ten výčnělek udělal pomocí funkce wall. Důvod proč mi to nešlo byl ten, že jsem u této funkce vybral jen načrtnutý profil, ale už jsem nevybral žádnou plochu. Takže když jsem dal rozvin, tak ten výčnělek potom nebyl spojený se zbytkem.(viz příloha) Už to ale jde :-) Díky za odpovědi, zkusím ješte tu funkci bend from flat, s tímto jsem ještě nepracoval

Přiložené obrázky:



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.