Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Uživatelem vytvořený toolbar s rozbalovacímí ikonami.

Kompletní přehled příspěvků v tématu Uživatelem vytvořený toolbar s rozbalovacímí ikonami. řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Pavel Doležal

Poslat zprávu | Profil
Datum: 28.10. 2015 | Zobrazeno: 9076x
Konfigurace CATIA: V5 R24

Text dotazu:
Dobrý den.
CATIA standardně obsahuje toolbary s rozbalovacími ikonami.
Rád bych si vytvořil vlastní toolbar s takovýmito rozbalovacími ikonami. V menu Customize jsem ale neobjevil žádnou možnost, jak takovýto toolbar vytvořit. Daří se mi vytvářet pouze toolbary s jednoduchými ikonami.
Ví někdo, jak se rozbalovací ikony vytváří?

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5435] | Publikováno: 28.10. 2015 - 10:29
Dobrý den,

tohle nijak neuděláte. V Customize se dají vytvořit jen jednoduché toolbary bez rozbalování. Je mi jasné proč to chcete - jiný důvod než úsporu místa na monitoru nevidím.

Kdysi jsem právě z důvodu úspory a dalších vyvinul utilitu, která tohle řeší. Jedná se o plovoucí lištu s ikonami, která se dá "přilepit" k okraji a automaticky se skrývá. Je určená hlavně pro makra, která se nespouštějí tak často.
Pavel Doležal

Poslat zprávu | Profil
[#5436] | Publikováno: 28.10. 2015 - 10:58
Dobrý den.
Pracuji na vytvoření soustavy maker pro vrtání otvorů s předem definovanými rozměry, které se mi stále opakují. Nejčastěji je to tak, že se v práci stále opakuje jeden rozměr spojovacího materiálu, aby nebyl každý šroub a kolík jiného průměru. Samozřejmě to ale neplatí na 100%. Takovéto menu by bylo ideálním řešením, protože naposledy zvolená ikona zůstane vždy nahoře, takže v půběhu práce se pro jednotlivé typy děr navolí ikony nejčastěji používaného průměru. Přitom to uživatele nijak neomezuje - jen musí tu ikonu rozbalit a zvolit jinou...
Nedalo by se rozbalovací menu vytvořit ruční editací nějakého souboru, kde jsou definovány toolbary? Někam se to přeci zapisovat musí. Zkoušel jsem prohledávat soubory v CATIA a hledat tam nějaká klíčová slova, ale bezvýsledně. Asi to bude uloženo v nějakém binárním formátu.
Dalsí možnost, kterou mám, je vytvořit jedno makro s menu, kde se budou ty díry volit. To ale znamená další kliknutí navíc, což uživatele zdržuje. Jestli nepůjde udělat menu, pak to ale jinak nepůjde.
Samozřejmě je tu ještě možnost udělat EXE soubor s makrem, které bude někde na ploše neustále. To ale značně přesahuje moje možnosti jako programátora - s makry teprve začínám.
Ta vaše utilita by umožňovala spouštět libovolná makra a dala by se konfigurovat? Myslím tím například, že bude obsahovat tato tlačítka a tlačítko spouští toto makro?
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5437] | Publikováno: 28.10. 2015 - 16:46
Dobrý den,

s toolbary máte pravdu. Rozložení ikon je souborech FrameConfig.CATSetings a FrameGeneral.CATSettings, oba jsou binární, takže jejich editace je prakticky nemožná.

MacroStarter je plně konfigurovatelný, dají se s ním spouštět jak CATScripty, tak CATVBA makra i jakékoliv jiné aplikace.
V příloze je náhled - jen ikony jsou přeškrtnuté, protože nemám přístup na síťový disk. Starter tak indikuje, že skripty/aplikace nejsou dostupné.

V horní řadě jsou funkce pro integraci PDM systému, ve spodní pak firemní makra. Konfigurace je pomocí jednoho xml souboru, kde jsou informace i ikoně, cestě ke skriptu/souboru aplikace a umístění ikony v panelu. Může být jen jedna řada, max počet není omezen. Ikony lze seskupovat, resp. oddělovat pomocí svislé čáry. Panel lze orientovat i svisle, když se s ním najede k levému okraji, ikony se přeskládají.

Přiložené obrázky:

Pavel Doležal

Poslat zprávu | Profil
[#5438] | Publikováno: 29.10. 2015 - 08:07
Dobrý den.
Takže přes ty toolbary to opravdu nepůjde. Škoda.
Děkuji za popis vaší utility a za pomoc.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.