Interaktivní výběr bodu ve skice uživatelem
Uživatel | Příspěvek |
Pavel Doležal Poslat zprávu | Profil |
Datum:
26.10. 2015
| Zobrazeno:
8945x Konfigurace CATIA: V5 R24 Text dotazu:
|
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#5426]
| Publikováno:
26.10. 2015 - 13:29 Dobrý den,
pro bod ve skicáři by název typu měl být Point2D (analogicky Line2D atd), Point je pouze pro body v prostoru. Pro definici features existuje enumerace CATSelectionFilter, kde jsou objekty definovány pomocí topologie a ne podle typu. Tím se dá s výhodou nastavit možnost výběru podle topologie. (lze najít v dokumentaci API)
enum CATSelectionFilter { Dá se to ještě kombinovat, např. BiDimFeatEdge odpovídá jakékoliv hraně na solidu nebo na ploše.
|
[#5428]
| Publikováno:
26.10. 2015 - 15:21 Dobrý den.
Typ objekt "Point2D" ani "Line2D" mi nezafungovaly. V dokumentaci API jsem nalezl nožnost zadat "Vertex". Tato volba pak umožňuje vybírat koncové body a všechny typy pointů. Nakonec bude toto pro můj účel nejvhodnější. |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#5431]
| Publikováno:
27.10. 2015 - 19:16 Point2D i Line2D fungují spolehlivě, ale samozřejmě to nelze použít na generovanou geometrii. Tam se jedná o typ CATEarlyGeneratedItem.
Tj. Point2D a pod. funguje na manuálně kreslenou geometrii. U generované pak lze použít vámi zmiňovaný typ Vertex a analogicky by tedy mohlo fungovat i Edge. Vertex je topologicky např. konec čáry (roh), Edge pak jakákoliv křivka. |
[#5433]
| Publikováno:
28.10. 2015 - 09:04 Aha. Tak to byl ten problém.
Část makra, kde zadávám vstupní hodnoty mi už díky vám chodí. Moc děkuji za pomoc. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.