Optimalizace rozvinu - unfold
Uživatel | Příspěvek |
Tomáš Hlavačka ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
26.8. 2015
| Zobrazeno:
9430x Konfigurace CATIA: V5 R24 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5328]
| Publikováno:
26.08. 2015 - 20:19 Dobrý den,
tohle z principu nelze udělat. Pokud chcete rozvinout obecnou plochu, nikdy se nebude jednat o skutečný rozvin, výsledkem vždy bude nějak zkreslená původní plocha, tj. i okraje budou deformované. Rozvin můžete ovlivnit definicí nástřihu (tears), ale ani pak obecné části plochy nebudou skutečně rozvinuté. Pro simulaci tváření plechů existují jiné SW (např PAM STAMP), kde se již počítá s přetvořením. |
Tomáš Hlavačka ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5329]
| Publikováno:
26.08. 2015 - 21:38 Dobrý den,
děkuji za odpověď. Problém jsem nakonec vyřešil tím, že křivky pro nástřih jsem vytvořil tak, aby ležely uvnitř rozvinu. Tento unfold jsem ještě jednou zkopíroval a zmodifikoval, tak že do záložky transfer jsem vybral křivky pro nástřih. Tím jsem docílil, že se křivky pro nástřih navinuly na již jednou ořezanou obecnou plochu, kterou jsem opět těmito navinutými křivkami ořezal. Tu jsem potom opět přes unfold rozvinul a tento rozvin již skoro kopíroval dané křivky pro nástřih. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.