Väzba medzi hranou a válcovou plochou
Uživatel | Příspěvek |
Frederik Biely Poslat zprávu | Profil |
Datum:
19.8. 2015
| Zobrazeno:
9361x Konfigurace CATIA: V6R2013x Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#5310]
| Publikováno:
19.08. 2015 - 14:46 Dobrý den,
ve V5 tato vazba není podporovaná (Coincidence ani Contact nelze použít) a muselo by se to nějak obejít. Ve V6 jsou vazby již mnohem více komplexní, ale že tato možnost existuje tvrdit nemůžu. Zkusil bych vazbu typu Contact / Coincidence, ke kterým ve V6 existují rozšiřující možnosti. Určitě to bude popsané v manuálu Assembly design, který máte (jako zákazník VAR partnera) jistě k dispozici. |
[#5311]
| Publikováno:
21.08. 2015 - 12:02 Myslite v PDF nejaké manualy? Nenašiel som žatial žiadne, ale skušal som sa prihlasiť na ich stranku https://v8.myigetit.com/TechTips tam ale nie je akurát zobrazený ten typ väzbenia aky potrebujem. Ako by ste to riešili vo verzii V5? |
[#5312]
| Publikováno:
21.08. 2015 - 21:09 Myslím oficiální dokumentaci CATIA, kde jsou podrobně popsány všechny moduly. Standardně by se měla otevřít po stisku F1 v CATIA. Pokud máte V6 oficiálně, určitě je nápověda nainstalovaná.
Ve V5 se musí vytvořit vazby typu Line Contact, resp. jde o klasický kontakt s podtypem Line. Kontakt jde ale vytvořit jen mezi plochami, mezi plochou a wireframe prvkem udělat nejde. Zkoušel jsem malou fintu - hranu jsem sral pomocí Chamfer s hodnotou 0,001 - CATIA to "zkousne", na modelu nic nepoznáte a vazba Line Contact pak vytvořit jde. Nic jiného mě zatím nenapadlo, protože žádná jiná vazba vytvořit nejde, resp. není podporovaná. |
Milan Kubišta Poslat zprávu | Profil |
[#5316]
| Publikováno:
24.08. 2015 - 08:17 Uživatel odpovídá na příspěvek #5312:Cože jste s tou hranou dělal? :o) |
[#5318]
| Publikováno:
24.08. 2015 - 13:48 samozřejmě jsem hranu "srazil" - asi zapracoval šotek. |
[#5490]
| Publikováno:
25.11. 2015 - 07:20 V solidworkse nie je problém s takouto väzbou. Neviem si predstaviť, ako sa zaobídem bez tejto väzby... Uuuuf, nenašiel som to. |
[#5491]
| Publikováno:
25.11. 2015 - 09:45 Solidworks není Catia, bohužel.
A ani v plné dokumentaci o tomto typu vazby nic nepíšou? Věřím tomu že u V6 se mohlo lecos změnit ... k lepšímu. Ve V5 taková vazba je asi až v kinematice, ale to vám nijak nepomůže. Ještě se zeptám na jaký konkrétní případ tuto vazbu potřebujete. Třeba by to šlo vyřešit jiným způsobem. Můžete to popsat? |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.