vyradenie dielu z kusovníku
Uživatel | Příspěvek |
Frederik Biely ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
19.8. 2015
| Zobrazeno:
9016x Konfigurace CATIA: V6R2013x Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#5309]
| Publikováno:
19.08. 2015 - 12:39 Dobrý den,
u V5 je na profilové kartě instance zatržítko Visualize in BOM, které určuje, zda bude instance zahrnutá v kusovníku. Nepamatuju se přesně, zda to bylo u V6 stejně, ale hledal bych něco podobného. Nejsem si totiž úplně jistý, zda se ve V6 kusovník vytváří na základě struktury sestavy (která je tak jako tak uložená v databázi.) V každém případě se dá nastavit typ položky pomocí jedné funkce v kompasu - jde o příznak Ghost, kdy je položka pouze jako 3D model, ale nepřenáší se do kusovníku (tak to je pro kusovník v Enovii). Jestli to funguje pro kusovník do výkresu nedokážu říct. |
[#5322]
| Publikováno:
25.08. 2015 - 12:38 Ako sa dostanem do toho kompasu nie som si presne istý... |
[#5323]
| Publikováno:
25.08. 2015 - 13:21 Tohle vám už musí poradit někdo z kolegů, určitě nejste jediný koho to trápí. Já bohužel nemám přístup k V6, takže všechny rady jsou jen matné vzpomínky.
Kompasem je ve V6 myšleno to velké "kolo" dole uprostřed. Jsou na něm 4 kvadranty a každý skrývá specifické funkce. PS: Jestli Vám tohle nikdo neřekl na školení (ať už oficiálním čí interním), tak se divím, že vůbec jste schopen ve V6 pracovat... |
[#5324]
| Publikováno:
25.08. 2015 - 13:30 Pomáhame si ako vieme... |
[#5325]
| Publikováno:
25.08. 2015 - 14:25 Já bych si na vašem místě zažádal o školení (od dodavatele), a to myslím v dobrém. Základy Catia jsou minimálně na 5 dnů a k tomu minimálně 2 dny správu dat v Enovia. Spousta věcí se dá vyčíst v dokumentaci, ale ta je tak moc obsáhlá, že byste studováním strávil měsíc času.
Z vašich dotazů mám pocit, že se Vám nikdo s žádným školením nevěnoval, což mi vzhledem ke skutečnostem, že máte implementovanou V6, přijde trochu zvláštní. |
[#5326]
| Publikováno:
26.08. 2015 - 10:06 Hej súhlasím. Ono je to tak, že nás školia skúsenejší kolegovia ktorý už vedia pracovať v Catii. Teraz majú veľa práce, tak keď môžu pomôžu, pokiaľ vedia... |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.