Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Kopirovanie skeletonu do partu.

Kompletní přehled příspěvků v tématu Kopirovanie skeletonu do partu. řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
ikebara

Poslat zprávu | Profil
Datum: 2.7. 2015 | Zobrazeno: 8732x
Konfigurace CATIA: V5 R24

Text dotazu:
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať na Váš názor na kopírovanie liniek zo skeletonu do partu. Použitie skeletonu ako riadiaceho prvku v rámci zostavy je jasné. Stretol som sa ale s názorom že je výhodné linky skeletonu kopírovať i do partu. Napríklad pozícia nálitku pre šroub. v prípade že budem potrebovať pozici tohoto nálitku zmeniť musím ísť na to cez skeleton. Čo ale v prípade že v rámci zástavby nemám moc miesta /kolize a podobne.../ a riadiť tento nálitek metódou pokus omyl mi príde dosť neštastné - t.j. zmením pozici v skeletone, následne v parte urobím update a v prípade že pozice nevyhovuje opakujem postup až kým výsledom nebude OK. Kolegovia v práci tvrdia že správny postup je - nálitek v parte odizolovať od skeletonu, nájsť vhodnú pozíciu a následne súradnice preniesť do skeletonu a pozici nálitku v partu opět navázat na publikáciu zo skeletonu v parte. Tento postup má vraj nesčetné výhody ale nikto mi nevie povedať aké. Prakticky v tomto prípade neriadim skeletonem nálitek ale nálitkem skeleton. Aký je váš názor na linky skeletonu v parte?

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5274] | Publikováno: 02.07. 2015 - 19:52
Dobrý den,

v tom případě je to opravdu na pováženou. Pozici byste měl opravdu hledat spíš úpravou skeletonu než tak jak popisujete, resp. odizolování a opětovné linkování mi přijde zbytečně zdlouhavé.

Možná bych to vylepšil, tím že bych si do skeletonu k pozicovacímu elementu šroubu přikopíroval obálku nálitku (mrtvolu, nebo třeba jen kritické části) - pak by se dalo pozicovat snadno a nic byste nemusel izolovat. Dále se dá deaktivovat linkovaný element a zabránit tak nechtěným zdlouhavým updatům.

Takže, dejme tomu že budete pozicovat kompasem, poz. element bude osový kříž. Do geosetu bych si dal kříž a kritické části nálitku, a ve skeletonu pohyboval celým setem pomocí kompasu. Pak by se nic izolovat nemuselo a princip skeletonu by neutrpěl.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.