Makro v .NET chybějící instance objectu
Uživatel | Příspěvek |
Hovorka Poslat zprávu | Profil |
Datum:
12.6. 2015
| Zobrazeno:
9379x Konfigurace CATIA: V5 R24 Text dotazu: Private Sub Bod_Click() " Jak to mám správně převést do .NET ? Momentálně skončím hned na cca 8 řádku...:
Imports INFITF . . Děkuji mnohokrát za radu. Hovorka |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#5243]
| Publikováno:
12.06. 2015 - 22:06 Dobrý den,
doporučuju si přečíst články v rubrice Seriál CATIA o programování v .NET. Jsou zde popsané základní a nutné kroky, které je třeba provést navíc proti integrovanému VBA. Chyba je zcela zřejmá, protože se odkazujete na objekt CATIA, který má v tu chvíli hodnotu Nothing. Je třeba nejprve přes funkci GetObject() tuto instanci vytvořit. Vše je podrobně popsáno v článcích (stačilo jen chvíli hledat :-)) Navíc tam máte hned neošetřenou výjimku, protože když zrovna nebude otevřený žádný dokument, nebo nebude typu Part, také vám to spadne (oPart = CATIA.ActiveDocument.Part) |
Hovorka Poslat zprávu | Profil |
[#5244]
| Publikováno:
15.06. 2015 - 10:03 Dobrý den,
OK, máte pravdu. Všechny příspěvky k .NET jsem si četl před časem a procházel jsem i spoustu dalších příspěvků na internetu a nemohl jsem tu chybu najít. Moje první reakce na Vaši odpověď byla také : "Vždyť to tam mám... ". Ale pak jsem si prošel celý svůj kód a zjistil jsem, že v rámci zjednodušení při ladění, jsem zrovna tuhle část kódu přeskakoval.. :( Jinak s dalšími vyjimkami samozřejmě počítám. Mám to připravené tak, abych musel vždy mít zapnutou CATIi a v ní aktivní Part. Děkuji tedy za rychlou odpověď a přeji hezký den. Hovorka |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.