Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

SHELL 3d printing

Kompletní přehled příspěvků v tématu SHELL 3d printing řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
gauvain27

Poslat zprávu | Profil
Datum: 2.6. 2015 | Zobrazeno: 8966x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Ahoj,

mam otazku na software, ktory by mi pomohol vytvorit dutinu v parte, pre usetrenie materialu - 3d printing. Samozrejme, skusal som funkciu shell, ktora vsak pada pre komplikovane plochy. Viem to spravit v Catii aj inym sposobom, ale vyzadovalo by vela casu. Dik za pomoc.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5216] | Publikováno: 02.06. 2015 - 22:48
Dobrý den,

pro tyhle případy je ideální použít funkci Rough Offset. Vytváří přibližný offset s přesností 1mm (od R24 dokonce 0,2mm). Jedinou podmínkou je, aby vstupní plocha neměla uvnitř žádné díry (musí být celistvá).

Používal jsem to pro vytvoření stěny odlitku ve tvarové ploše. S normálním offsetem nebyla šance, s Rough Offsetem to téměř vždy vyšlo.

Ve vašem případě by se nejspíš vytvořil Extract vnější plochy, z něj pak přibližný offset a nakonec by se dutina buď odečetla (z offsetu by se vytvořil objem) nebo odřízla.

Funkce Rough Offset je dostupná v licenci GSO (Generative Shape Optimizer), ale dá se vytvořit jako PowerCopy a pak použít i běžných konfiguracích.
gauvain27

Poslat zprávu | Profil
[#5217] | Publikováno: 02.06. 2015 - 22:59
Dobry vecer,

ano, mal som rovnaky napad. Vytvorit plochu cez rough offset a potom ju splitnut s povodnym partom, avsak aj tato funkcia mi padala na nejakej hlaske. Jedine co ma v Catii napada je skopirovat separatne body-cka ( na hlavnom bodycku to nejde pre komplikovanost vysledneho modelu) s linkou, pouzit zaporny thickness a nasledne negativ odcitat od povodneho modelu. Samozrejme je to praca na dhlsi cas.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5218] | Publikováno: 02.06. 2015 - 23:18
Zkuste zadat větší toleranci. Samozřejmě jsem viděl případy, kdy to neprošlo, ale to už byly opravdu hodně rozsáhlé plochy.

Thickness vám moc nepomůže, funguje se stejným algoritmem jako offset / shell, takže to bude padat také.

Spíš doporučuju rozdělit extract vnější plochy na několik částí. Často se stane, že to Catia "vcelku" nevytvoří, ale po částech ano, tj. algoritmus bude omezen nějakou max velikostí proměnné a když ta přeteče, skončí to chybou. Několikrát mi to pomohlo.
gauvain27

Poslat zprávu | Profil
[#5219] | Publikováno: 03.06. 2015 - 00:25
na vyslednom modeli to samozrejme pada, ale model je zlozeny s velkeho poctu bodyciek, ktore sami o sebe nemaju az tak komplikovany tvar, az ked sa scitaju nasledny tvar sa stava prilis komplexnym. Ano, je to tiez moznost ofsetnut jednotlive casti plochy a potom ich spolu otrimovat....uvidim, kazdopade dakujem za pomoc. Myslim si, ze existuje nejaky sotfware na upravu stl suborov pre tlacou, ktory takuto upravu umoznuje, ale zatial sa mi taky nepodarilo najst.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.