Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

DMU Kinematics - ozubenie

Kompletní přehled příspěvků v tématu DMU Kinematics - ozubenie řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Peponex

Poslat zprávu | Profil
Datum: 1.6. 2015 | Zobrazeno: 9125x
Konfigurace CATIA: V5R20

Text dotazu:
Ahoj,potrebujem poradiť
mám vymodelovať HCR ozubenie a na ňom vyznačiť/odmerať nebezpečný prierez zuba - kde pre určenie je rozhodujúca prechodová krivka..
bok zuba/ozubenie - respektíve evolventu som robil pomocou odvalovania záberovej čiary po základnej kružnici - vytvorenie simulácie a následne pomocou funkcie TRACE vytiahnutie evolventy..
prechodovú krivku som už potom v sketcheri dorobil normaĺne cez "corner" (0,38*m) - no podľa všetkého to nie je správne a každá prechodová krivka má svoju rovnicu..
výroba hrebeňovým nástrojom je to predĺžená evolventa, pri výrobe kotúčovým nástrojom zase epicykloida a ako mi bolo povedané, v CATII sa dá krivka získať taktiež funkciou TRACE pri simulácii výroby
a tu je celý problém, je nejaký návod alebo postup ako toto nasimulovať ? nemám až také znalosti a tu som ostal stáť a neviem ako ďalej..nemusí to byť konkrétne ani HCR ozubenie, ale štandardné evolventné čelné ozubenie ide len o to ako nasimulovať tú prechodovú krivku

ďakujem za každú odpoveď



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.