Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

OK to terminate při otevírání jakéhokoli výkresu

Kompletní přehled příspěvků v tématu OK to terminate při otevírání jakéhokoli výkresu řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Vlasťa

Poslat zprávu | Profil
Datum: 19.4. 2015 | Zobrazeno: 8963x
Konfigurace CATIA: CATIA R24 SP1 HF20

Text dotazu:
Dobrý den,
měl bych dotaz jestli se někdo nesetkal s padáním CATIE při otevírání jakéhokoli výkresu. Při pokusu o otevření to skončí buď hláškou "Click OK to Terminate" nebo oknem Windows "Catia přestala pracovat". Otevírání Partů a Productů je v pořádku. Začalo se to objevovat zničeho nic, žádná aktualizace, žádná instalace nového softwaru na PC...
Dalším zajímavým jevem je chování během vytváření nového výkresu přes File>New:... Po zvolení položky Drawing se nestane vůbec nic, jen se dané okno zavře a nový dokument se nevytvoří. Přitom Part i Product normálně vytvořit jdou.
Smazání Settings nepomohlo, restart PC taky ne.

Na PC mám CATIE dvě R24 a R19, chování je stejné u obou.
PC: Dell Precision M4700, 8GB RAM, Win 7 64Bit

Díky za jakékoli podněty.
VK

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#5085] | Publikováno: 19.04. 2015 - 20:09
Dobrý den, první problém by mohl souviset s grafickou kartou, resp. jejími ovladači. Předpokládám že máte grafiku od nVidie. Doporučuju nainstalovat ovladače přímo od nVidie (ne to co je k Dellu) nebo stáhnout přímo ovladače pro CATIA.

Další tip je biosu vypnout natvrdo druhý grafický adaptér (je tam něco jako Intel HD Graphics). Systém totiž vyhodnocuje požadavek na grafiku a pokud si myslí, že stačí ta slabší, použije jí. Pak to může padat.

Mám stejný NTB a nic podobného u V5 nepozoruju (zlobilo mě chování u V6, kdy CATIA padala při vytváření základního pohledu). Chvílemi to šlo, chvíli ne.


Druhý problém už jsem viděl. Po příkazu File - New - Drawing se jen ve stavovém řádku dole vlevo objeví New Drawing was created (nebo tak něco), ale výkres se nevytvoří. Mám pocit že to souvisí se zvolenou platformou v kombinaci s typem licence. Pokud máte klasickou konfiguraci, např. HD2, MD2... tak se to chová korektně a výkres se otevře. V případě že máte licence typu Expres, je tam právě tato chyba. Stalo se mi to i u R19.

Příklad:
Platforma P2 + Licence HD2, MD2... OK
Platforma P1 + Licence CAT + ... OK
Platforma P1 + Licence HD2, MD2 ... chyba (to samé obráceně, tj. P2 + CAT ...)

Stávalo se to u zákazníků, kteří měli různé typy licencí (pro různé platformy). Musela se vždy zvolit odpovídající platforma v Tool - Options - General, pak se to chovalo korektně.

Jestli je to tím na 100% nevím, ale určité pravděpodobnost tu je.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.