OK to terminate při otevírání jakéhokoli výkresu
Uživatel | Příspěvek |
Vlasťa Poslat zprávu | Profil |
Datum:
19.4. 2015
| Zobrazeno:
9164x Konfigurace CATIA: CATIA R24 SP1 HF20 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#5085]
| Publikováno:
19.04. 2015 - 20:09 Dobrý den, první problém by mohl souviset s grafickou kartou, resp. jejími ovladači. Předpokládám že máte grafiku od nVidie. Doporučuju nainstalovat ovladače přímo od nVidie (ne to co je k Dellu) nebo stáhnout přímo ovladače pro CATIA.
Další tip je biosu vypnout natvrdo druhý grafický adaptér (je tam něco jako Intel HD Graphics). Systém totiž vyhodnocuje požadavek na grafiku a pokud si myslí, že stačí ta slabší, použije jí. Pak to může padat. Mám stejný NTB a nic podobného u V5 nepozoruju (zlobilo mě chování u V6, kdy CATIA padala při vytváření základního pohledu). Chvílemi to šlo, chvíli ne. Druhý problém už jsem viděl. Po příkazu File - New - Drawing se jen ve stavovém řádku dole vlevo objeví New Drawing was created (nebo tak něco), ale výkres se nevytvoří. Mám pocit že to souvisí se zvolenou platformou v kombinaci s typem licence. Pokud máte klasickou konfiguraci, např. HD2, MD2... tak se to chová korektně a výkres se otevře. V případě že máte licence typu Expres, je tam právě tato chyba. Stalo se mi to i u R19. Příklad: Platforma P2 + Licence HD2, MD2... OK Platforma P1 + Licence CAT + ... OK Platforma P1 + Licence HD2, MD2 ... chyba (to samé obráceně, tj. P2 + CAT ...) Stávalo se to u zákazníků, kteří měli různé typy licencí (pro různé platformy). Musela se vždy zvolit odpovídající platforma v Tool - Options - General, pak se to chovalo korektně. Jestli je to tím na 100% nevím, ale určité pravděpodobnost tu je. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.