Procházení sestavy i CPP linků
Uživatel | Příspěvek |
Břeťa Doležal Poslat zprávu | Profil |
Datum:
14.4. 2015
| Zobrazeno:
9641x Konfigurace CATIA: V5 R19 Text dotazu: |
[#5055]
| Publikováno:
14.04. 2015 - 17:02 Ev. je nějaká možnost vyexportovat stromovou strukturu z desku? Jsou nějaké vazby mezi CATPart a CATProduct dokumenty, které mám viditelné na desku? |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#5063]
| Publikováno:
14.04. 2015 - 21:22 Dobrý den,
s linky je to obecně řehole. Kromě linků ve výkresu jsem zatím nenašel nic, s čím by se daly externí linky zjistit nebo s nimi dokonce pracovat. Syntaxi pro hledání také neznám, tj. najít všechny Shapes a porovnávat podle typu (zdlouhavé). Desk se asi ovládat nedá, v API jsem zatím nic nenašel. Kdysi mi fungovalo vybrat referenci podle PN a vycentrovat jí pomocí Center graph (hnul se strom v Desku) ale nic víc. Linky v sestavě zjistíte, ale max. to co si sestava drží jako seznam referencí (procházení stromu), ale import, kontext nebo CCP linky se podle mě zjistit nedají. Už jste něco zkoušel? |
[#5069]
| Publikováno:
15.04. 2015 - 09:05 Zatím jsem si vypsal všechny Solidy, ale SourceElement a SourceProduct jsem zatím nezprovoznil a ani nevím, zda by mi to mohlo dát co chci.
Spíš se bojím, že tudy cesta nevede a žo to bude spíš chtít řešení na úrovni dokumentů. Co umí Vaše makro IsolateExternals.exe (stahoval jsem, ale nefungovalo u mě)? Ještě zkusím hledat a pátrat. Asi by to mělo jít, protože snad všechny PLM systémy umí rozeznat CPP linky. |
[#5070]
| Publikováno:
15.04. 2015 - 12:50Solid.SourceElementbude možná řešením, každopádně to musím ještě ozkoušet a dám vědět. Při prvních pokusech jsem zapomněl, že mám v sestavě Solidy bez linku. |
[#5071]
| Publikováno:
15.04. 2015 - 13:02 Je Parent od kolekce Bodies, vždy Part?, pokud se jedná o základní Catii - Mechanical Design 2. |
[#5094]
| Publikováno:
21.04. 2015 - 06:41 Nevím zda je vše OK, ale zde je můj výsledek, který mi zatím funguje na procházení Solid linků v Partu. Je třeba mít všechny Party na desku Loaded, jinak nerozpozná SourceElement. Asi není vše ošetřeno, ale to už si poradíte. ;-)
|
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#5072]
| Publikováno:
21.04. 2015 - 09:32 To vypadá dobře. Jen mě ještě napadlo - jak poznáte CPP link od Import linku? Zde se porovnává jen reference s vlastním partem, a pokud se liší, je jasné že link vede někam jinak ( = ven).
Díval jsem se že kromě vlastnosti SourceElement existuje i SourceProduct. Nezkoušel jste co to vrací při CCP linku? V dokumentaci se píše, že by v tom měla být schována instance dané reference v sestavě, takže u CCP linku by to mělo být prázdné. Pro účely zjištění pouhé existence linku je to samozřejmě jedno. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.