Axis System
Uživatel | Příspěvek |
Jaroslav Pitoňák ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
20.2. 2015
| Zobrazeno:
10168x Konfigurace CATIA: V5 R20 SP7 HF26 Text dotazu: |
Vlasťa ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4960]
| Publikováno:
20.02. 2015 - 09:35 Dobrý den,
chová se to podle přiloženého obrázku, tedy že nově vytvářená geometrie (např. Point typu Coordinates) bere jako svůj počátek AS se zaškrtnutou volbou Current. |
Radovan Kuchař ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4964]
| Publikováno:
20.02. 2015 - 09:52 Ahoj, když do nového partu vložíš další osový systém, tak je stále aktivní systémový, ale když u nového zaškrtneš Current, tak bude aktivní ten co jsi tam vložil Ty. Snad to stačí. Van |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4965]
| Publikováno:
20.02. 2015 - 10:18 Ano, přesně tak. Pokud je v modelu vytvořený Axis system a je nastavený jako Current, některé funkce, kde se zadává geometrie pomocí souřadnic, pak bere jako počátek tento Axis system a nikoliv absolutní počátek modelu.
Aktuální (Current) lze nastavit i v kontextovém menu (pravé. tl. myši nad Axis system) a vybrat volbu Set As Current. pak se zobrazuje zvýrazněný oranžovou barvou a jeho reprezentace je plnou čarou. Ostatní AS, pokud nějaké existují, se zobrazují čárkovaně. |
Jaroslav Pitoňák ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4966]
| Publikováno:
20.02. 2015 - 12:33 Dík za vysvetlenie, teraz už v tom mám jasno. Takže "Current Axis System" nemá žiadny iný špeciálny význam. |
[#4967]
| Publikováno:
20.02. 2015 - 12:43 Ne, opravdu nemá. Pouze při vytváření řeknete, že právě tento se stane tím aktuálním. |
Jan Myska ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4970]
| Publikováno:
24.02. 2015 - 09:31 Dobry den, mam dotaz jeste k souradnemu systemu. Do sestavy s prostredim od zakaznika mam vlozeny dil a jeho pocatek mam zarovnany s pocatkem sestavy. V dillu jsem si vytvoril novy souradny system a nastavil jako current. Od noveho SS jsem si offsetnul rovinu a na ni vytvoril skicu. Pocatek skici se ovsem umistil do puvodniho SS. Co jsem kde zapomnel nastavit aby novy SS byl bran jako hlavni a pocatky skic byly umistovany do noveho SS? Verze Catie V5R19 dekuji mnohokrat omlouvam se za diakritiku mam nemeckou klavesnici:( |
[#4971]
| Publikováno:
24.02. 2015 - 15:02 Tohle bohužel nesouvisí s tím, který AS je nastavený jako current. Pokud použijete tzv. Sliding sketch (první ikona), počátek skici se vždy vytvoří jako průmět nulového bodu kolmo k rovině skici (vámi vytvořené) - proto se vám zdá, že je to pozicované k absolutnímu souřadnému systému.
Aby se počátek skici navázal na AS, použijte jako skicovací rovinu přímo AS. Počátek skici pak bude svázaný s počátkem AS, ale orientace os ne. Ideální je pak použít druhý typ skici, tzv. Positioned sketch - tam si můžete přesně určit počátek i orientaci pomocí geometrie, a tato vazba bude trvalá.
|
Jan Myska ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4972]
| Publikováno:
24.02. 2015 - 15:41 Dekuju za odpoved. Pouzivam pouze positioned sketch a rozcilovalo mne prave ze musim pokazde urcovat Origin na prave pouzivany SS. Ve skrytu duse jsem doufal ze to pujde zautomatizovat prave pomoci nastaveni current na SS. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.