Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

zaokrouhlení délky křivky zjištěné fcí "length Curve"

Kompletní přehled příspěvků v tématu zaokrouhlení délky křivky zjištěné fcí "length Curve" řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Ing. Jan Strnad

Poslat zprávu | Profil
Datum: 11.12. 2014 | Zobrazeno: 9197x
Konfigurace CATIA: V5 R19 SP9, MD2 + GSD

Text dotazu:
Chtěl bych se zeptat jestli je nějak možné zaokrouhlit hodnotu získanou fci "length Curve" na předem daný počet desetiných míst. Konkrétně mi jde o to že často modeluji kabelové svazky, touto fcí zjistím délku centrální křivky a tuto hodnotu pak používám pro namodelování svazku v nataženém stavu který je vstupem pro 2D. Samozřejmě na výkrese pak vypadá hodně blbě když po výrobci požaduji kabel s délkou se třemi desetinými místy v mm :) Vzhledem k tomu že mám takovýto natažený komplet parametrizovaný a navázaný na původní prostorový kabel tak se jen nerad smiřuju že tato délka kvůli nezbytnému zaokrouhlení jediná není paramerizována.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4847] | Publikováno: 11.12. 2014 - 21:13
Dobrý den,

to je stále omílané téma. Pokud jste hledal a nenašel, ospravedlňuje Vás to, že názvy podobných téma jsou slovensky "zaokruhlovanie" popř. "cesky bez hacku a carek" - lidi prostě asi neví, co to znamená psát česky.

Takže jak na to čtěte zde:
Ing. Jan Strnad

Poslat zprávu | Profil
[#4849] | Publikováno: 12.12. 2014 - 16:29
Díky moc za tip.. je to přesně to co jsem potřeboval, bohužel jsem opravdu vyhledával jen "zaokrouhlení" - mohl jsem být přece jen nápaditější :) Takže ještě jednou díky za odkaz ale i trpělivost


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.