přenos obsahu parametru z CATProduct do formuláře
Uživatel | Příspěvek |
Vlasťa Poslat zprávu | Profil |
Datum:
17.11. 2014
| Zobrazeno:
10095x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#4820]
| Publikováno:
18.11. 2014 - 16:08 Zdravím,
tohle je trochu potíž (jindy zase možná výhoda). Kolekce s paramerty sestavy obsahuje všechny parametry rekurzivně až k poslednímu Partu, který se v sestavě nachází. Řešení existuje - stačí do názvu parametru přidat PartNumber: oParameter = oAsmParameters.GetItem("Part1\nazev_parametru")
a je vyřešeno. |
Vlasťa Poslat zprávu | Profil |
[#4836]
| Publikováno:
08.12. 2014 - 20:48 Dobrý den,
opožděně, ale přesto děkuji za odpověď, vyzkouším. Nicméně nyní jsem přešel na Visual Studio a docela s tím bojuji.Už mě to stálo dost času a nervů a moc jsem nepokročil. Mohl bych Vás požádat o kompletní kódy k následujícím problémům? 1. vytvoření jednoho parametru který se zobrazuje v Added Properties na úrovni CATPartu a druhého parametru který se zobrazí ve větvi Parameters (je jedno jakého typu)¨ 2. vytvoření stejných parametrů na úrovni vrcholového CATProductu Moc by mi to pomohlo, děkuji. V. |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#4837]
| Publikováno:
09.12. 2014 - 09:25 Tohle je jednoduché. U partu se parametr vytvoří takto:
oParameters = oPartDocument.Part.Parameters U AddedProperty je to trochu jiné. Vlastnost UserRefProperties, což je kolekce AddedProperties, je dostupná jen u objektu Product. Tento objekt je ale dostupný i v partu a přistupuje se k němu úplně stejně. oAddedProperties = oPartDocument.Product.UserRefProperties V sestavě je to při vytváření stejné, při čtení trochu jinak, protože objekt Parameters obsahuje všechny parametry vnořených podsestav a jejich partů. Nejprve vždy zkouším, zda jde o parametr: oParameter = oProduct.Parameters.RootParameterSet.AllParameters.GetItem("nazev")
Pokud parametr neexistuje, skončí to chybou (to je ošetřeno přes Try-Catch) a pak zkouším Added property: oParameter = oProduct.Parameters.Item(oProduct.PartNumber & "\" & nazev)
Přidáním PartNumber s lomítkem do názvu se odfiltrují parametry, který se jmenují shodně, ale jsou v podsestavách. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.