Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

práce s nýty v sestavě

Kompletní přehled příspěvků v tématu práce s nýty v sestavě řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Roman Richter

Poslat zprávu | Profil
Datum: 4.11. 2014 | Zobrazeno: 9063x
Konfigurace CATIA: Catia V5 R20

Text dotazu:
Dobrý den,
při tvorbě katalogu „standardek „ jsem narazil na problém s nýty. Nevím si rady jak zajistit generický model nýtu aby obsahoval všechny atributy potřebné pro objednávku a zároveň pokrýval rozměrovou řadu, co nabízí dodavatel. No a samozřejmě potřebuji korektní zobrazení modelu v sestavě viz. obr. (modrá)
Na příkladu se pokusím vysvětlit problém. Chci použít nýt, který má rozsah použití pro tloušťky spojovaných plechů 0.5-3 mm.

1) Je nějaká možnost jak zajistit abych mohl vložit model nýtu z generického modelu do sestavy, kde bude reálně ve dvou rozměrových provedení. Ale v kusovníku (generovaného na základě názvu partu ISO 14589 – 3 x 6 – A2/A2 který ve skutečnosti pokrývá rozsah spojení 0,5-3mm) potřebuji, aby pro obě tloušťky spojení (2mm a 3mm) byl použit jeden a ten samý nýt.
2) Pohrávám si s myšlenkou model nýtu nahradit rigidní sestavou nýtu, ale tam zase nejsem schopný provázat design table s party vloženými do sestavy -> předpokládám, že takto vytvořená sestava nepůjde zavést do katalogu jako generativní model.

Napadá Vás nějaký jiný způsob jak přistupovat k této problematice?

Díky

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4808] | Publikováno: 06.11. 2014 - 09:49
Dobrý den,

tohle téma je evergreen. Neustále nás trápí fakt, že Catia není schopná dělat změny na úrovni jednotlivých instancí a musí se proto vymýšlet metody jak to obejít. Možností je několik:

1) Definovat položku typu "Pracovní pozice". V PartNumber je postfix, podle kterého nebo utilita pro vytvoření kusovníku (makro, PLM systém) pozná, že je jedná pouze o jinou pozici / jinak tvarovaný díl (např. hadice, která je normálně rovná). Pak budou počty správně, ale pro každý nový případ se musí vytvořit odpovídající díl.

2) V automobilkách, třeba u BMW používají tzv. Bolzenplan - jeden model, ve kterém jsou všechny šrouby, nýty, matice atd. Údaje o normálce se pak můžou brát rozparsováním názvu Body nebo přečtením parametru uvnitř Body. (K tomuto postupu jsem psal makro, které pak dokázalo spočítat normálky a exportovat je do excelu).

V obou případech by měl jít použít generický model, v prvním přímo z katalogu, ve druhém jako PowerCopy.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.