Zaoblenie telesa
Uživatel | Příspěvek |
Martin Záborský Poslat zprávu | Profil |
Datum:
10.9. 2014
| Zobrazeno:
10146x Konfigurace CATIA: V5R19 Text dotazu: |
Peter Krechac Poslat zprávu | Profil |
[#4713]
| Publikováno:
10.09. 2014 - 12:35 Dobrý deň, podarilo sa mi to zaoblit ale iba pokial som nepoužil Multisection solid. Podla mna bude tam pes zakopany.
Uz ste to niako vyriesil tiez by ma to zaujmalo? |
Martin Záborský Poslat zprávu | Profil |
[#4717]
| Publikováno:
10.09. 2014 - 14:14 Skusal som uz vsetko, Menit parametre u LOFT funkcie - pouzit vodiace krivky, coupling body, tolerancie dikontinuity, atd. Tak isto som vyskusal funkcie v GSD ale problem pretrvava. Catia skratka nechce spolupracovat. Je sranda, ze napr. v NX to ide bez problemov, uplne rovnaka geometria a softver zaoblenie vytvori.
Netusím ako by som mohol problem vyriesit. |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#4724]
| Publikováno:
10.09. 2014 - 21:28 Tak tohle je celkem jednoduché :-)
Na hraně jsou dvě místa, kde jsou plochy tangentně napojené a s tím s Catia neporadí. řešení je následovné: 1) vytvořte bod v místě, kde jsou plochy tangentní 2) v tomto bodě vytvořte rovinu kolmou na hranu, kterou chcete zaoblit 3) použijte funkci face-face fillet a jako limiting element vyberte rovinu - udělá se půlka zaoblení 4) druhou půlku již udělejte pomocí edge fillet Příklad na obrázku.... |
Matějček Pavel Poslat zprávu | Profil |
[#4726]
| Publikováno:
11.09. 2014 - 07:21 Dobrý den,
máme Catia V5R18 ale tohle řešení u nás nefunguje. Nevím nakolik můj model odpovídá původnímu a tak jej přikládám. Pokud zkusím zaoblení a v multisection je skica (sketch.4) přerušená ve vnější části (stačí použít na křivku break) tak zaoblení zhavaruje, ale pokud je křivka v této oblasti z jednoho kusu udělá se. Zajímavé je že pokud udělám offsety na plochách a tam použiji zaoblení ploch tak to funguje i když je křivka rozsekaná jak chce :-/ (vše je na modelu) Jinak zaoblování mi přijde jako velká alchymie ;-) |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#4739]
| Publikováno:
12.09. 2014 - 12:41 Tak mám další postřeh. Na vašem modelu stačilo u zaoblení zvolit v Selection mode "minimal" a prošlo to s obyčejným Fillet. Samozřejmě se objevila hláška, že byly detekovány tangentní přechody, ale to už nikomu nevadí. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.