Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Catia V6 Export modelu figuríny

Kompletní přehled příspěvků v tématu Catia V6 Export modelu figuríny řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Martin Záborský

Poslat zprávu | Profil
Datum: 21.4. 2014 | Zobrazeno: 9581x
Konfigurace CATIA: Catia V6R2013x

Text dotazu:
Dobrý deň, mám otázku. Je možné exportovať model figuríny z Catie V6? Vo V5 to išlo cez prostredie DMU Optimizer (konkrétne funckiou - Silhouette), kedy sa model dal exportovať v .cgr alebo .model súbore. Následne sa z toho dal vytvoriť aj výkres a zakótovať jednotlivé parametre a rozmery.

Mám totiž napolohovanú figurínu v prostredí V6 a potreboval by som z toho urobiť výkres. Skúšal som to aj vo V5 (vytvoril som presnú kópiu polohy), no len tie telesné proporcie danej figuríny nie sú moc ideálne.
Pracujem na závodnej sedačke a zatiaľ čo figurína vo V6 v nej sedí "ideálne", vo V5 je to že telo figuríny so sedačkou má obrovský "clash".

Síce nemám catiu hĺbkovo preštudovanú, ale ako prvotriedny softvér v automotive priemysle si myslím, že výkresovanie polôh človeka by mohla zvládnuť.

Za každú radu vopred veľmi pekne ďakujem.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4539] | Publikováno: 21.04. 2014 - 16:26
Zdravím, zkoušel jste už něco jak to udělat? Není to tak dlouho, co jsme se potýkali s tím samým problémem. Potřebovali jsme dostat model i s figurínou do 3DVia Composeru a taky bez úspěchu. Nakonec nám DS dali model figuríny z V5, která byla rozdělená na jednotlivé části (jako sestava) a dalo se s ní i manipulovat, ale u V6 jsme nepochodili.

Nechci tvrdit, že to nejde, bylo to u verze 2012, dneska už je k dispozici snad i 2014x, tak třeba se situace zlepšila.

Ptám se proto, abych nezkoušel to samé co vy, jestli tedy nějaké pokusy u vás proběhly. Zkusím to ještě jednou na 2013x.

Tohle se exportovalo, bohužel bez slečny.

Přiložené obrázky:

Martin Záborský

Poslat zprávu | Profil
[#4540] | Publikováno: 21.04. 2014 - 18:16
Ja som sa to pokúšal vytvoriť cez rovnaké funkcie ako u V5 (DMU Optimizer - Silhouette, Wrapping alebo Vibrating volume). Ale problém je, že neviem ako sa volá workbench DMU Optimizeru v prostredí V6 (ani v command customizeru niesu spominane funckie).
V Catii V5 to teda viem spraviť bezproblémov, lenže tá poloha vôbec nesedí s polohou vytvorenou vo V6 (aj keď sú jednotlivé parametre na vlas rovnaké).


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.