Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

ENOVIA V6 - zkušenosti

Kompletní přehled příspěvků v tématu ENOVIA V6 - zkušenosti řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Václav Sýkora

Poslat zprávu | Profil
Datum: 12.3. 2014 | Zobrazeno: 12879x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den,

máme v naší firmě implementován PLM systém ENOVIA V6 a používáme CAD systémy Catia V5R19 a NX 7.5 a ERP systém Helios Green.
Trochu bojujeme s propojením a přenášením informací mezi ENOVIA V6 a Heliosem, spoustu informaci z E V6 musíme do Heliosu přepisovat ručně a největší problém máme se změnovým řízením v ENOVIA V6.

Najde se někdo, kdo má také ve firmě ENOVII V6 pro výměnu informací a zkušeností s tímto systémem?

Děkuji,

Václav Sýkora

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4463] | Publikováno: 12.03. 2014 - 09:27
Dobrý den,

bylo jen otázkou času, kdy se toto téma otevře. Implementací PLM Enovia V6 začíná přibývat a s tím se začínají objevovat otázky a potřeba vyměňovat si zkušenosti. Ale k Vaší otázce...

Integrace ERP do Enovia V6 je vždy otázkou nějaké kustomizace. Do některých aplikací existují předem připravené integrace (nejpoužívanější CAD jako Inventor, NX, SolidWorks, CATIA V5, dále balík MS Office, průzkumník Windows), do jiných SW jako je většina ERP se rozhraní musí vytvořit individuálně podle požadavků zákazníka (úroveň synchronizace).

Při kustomizaci je většinou vyžadována spolupráce mezi dodavateli ERP i PLM systému, protože oba využívají databáze - a rozhraní mezi nimi není nic jiného, něž přenos informací z jednoho do druhého na základě nějakých pravidel. Některé kombinace ERP a PLM mohou být samozřejmě komplikovanější z pohledu spolupráce, ale na to musí být implementátor předem připravený. Integrace ERP a PLM je v dnešní době naprostou samozřejmostí, u velkých společnost je v podstatě nepředstavitelné, že by komunikace mezi těmito systémy neexistovala.

Takže pokud to nefunguje tak jak má, zřejmě je třeba vytvořit sofistikovanější integraci. Na druhou stranu, video z YouTube níže naznačuje, že vše funguje tak jak má.

Jakub Bada

Poslat zprávu | Profil
[#7048] | Publikováno: 03.03. 2022 - 11:49
Dobrý den,

porosím o radu,

pracuji v práci v kombinaci Enovia a Catia.

Stáhnu díl z Enovie do Catie a modifikuji jej. Následně je chci uložit jako novou revizi. Je nějaký způsob jak nahrát díl se starým číslem revize jako novou revizi?

Předem díky za zkušenosti.

Přiložené obrázky:

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#7049] | Publikováno: 04.03. 2022 - 09:20
Dobrý den,

tady vám nejlépe poradí váš partner, který implementoval Enovii...


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.