Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Načítanie hodnôt z VB do parametrov Part Designu

Kompletní přehled příspěvků v tématu Načítanie hodnôt z VB do parametrov Part Designu řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
utrillo

Poslat zprávu | Profil
Datum: 6.2. 2014 | Zobrazeno: 9672x
Konfigurace CATIA: V5R20

Text dotazu:
Zdravím vás

Potreboval by som poradiť s načítavaním hodnôt z VB do parametrov, ktoré som vytvoril v strome dokumentov. Napr. priemer mám daný vo VB v metroch 8,5066*E^-02 a parameter v strome mam v mm. Objaví sa mi hodnota 8 a teda mm. Čo mám urobiť, aby sa mi načítala správna hodnota 85,066mm ?

Ďakujem za odpoveď

utrillo

Poslat zprávu | Profil
[#4408] | Publikováno: 06.02. 2014 - 19:47
Beriem späť toto som už vyriešil, ale do parametra mi CATIA zapíše zaokrúhlenú hodnotu. Čo mám urobiť prosím, aby mi zapísala hodnotu na napr. 4 desatinné miesta ?

Ďakujem
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4409] | Publikováno: 06.02. 2014 - 20:34
V parametru je vždy uložená hodnota tak jak je zadaná nebo vypočtená, pouze se zobrazuje jen určitý počet desetinných míst. U délkovéhé parametru (length) jsou to defaultně tři místa. To se dá změnit v Options, viz obrázek v příloze.

Pokud chcete skutečně zoukrouhlenou hodnotu, musíte číslo zaokrouhlit buď již ve VB nebo v Catii. Jestli parametr používáte v nějakém vzorci, jde zaokrouhlení provést přímo tam. Existuje funkce Math.Round(vstup, počet míst), která zaokrouhluje aritmeticky. (Pak jsou ještě funkce Math.Ceil - zaokrouhlí nahoru, a Math.Floor - dolů)

Přiložené obrázky:

utrillo

Poslat zprávu | Profil
[#4410] | Publikováno: 07.02. 2014 - 12:51
Ďakujem. Zatiaľ som to ale nevyriešil. Napr. vo VB v textboxe mám hodnotu 0,0124 v CATII mám na to vytvorený parameter typu Real a CATIA mi zapíše hodnotu 0 alebo mám hodnotu 9.670175*E^-02 a CATIA mi zapíše hodnotu 9. Potreboval by som presnú hodnotu. Vďaka
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4411] | Publikováno: 07.02. 2014 - 20:18
Možná je chyba v desetinné čárce - tečce, resp. oddělovači. Do parametru se totiž zapisuje ze stringu (ValuateFromString), a pokud je v textboxu špatný oddělovač, Catia to zkousne, ale zapíše jen celou část.

Zkuste v Catii přímo do parametru zapsat nějaké desetinné číslo, pokud se zobrazí správně, je chyba v přenosu.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.