Hromadné ukládání výkresů do *.pdf, *.dwg, *.stp
Uživatel | Příspěvek |
Jiří Maroň Poslat zprávu | Profil |
Datum:
30.1. 2014
| Zobrazeno:
18164x Konfigurace CATIA: V5 R19 MTE Text dotazu: |
Tomáš Horáček Poslat zprávu | Profil |
[#4401]
| Publikováno:
30.01. 2014 - 14:28 zdravim makro na prevod vykresu do pdf a dwg bych mel...na stp to asi fungovat nebude
vykresy *.CATDrawing ulozit do C:\temp\*.* a potom spustit Sub CATMain() 'export souboru do PDF a DWG Set documents1 = CATIA.Documents nume = "C:\temp\*.*" MyFile = Dir(nume) MyFile1 = "C:\temp\" & MyFile While MyFile <> "" documents1.Open (MyFile1) Dim specsAndGeomWindow1 As SpecsAndGeomWindow Set specsAndGeomWindow1 = CATIA.ActiveWindow MyFile = Dir Dim drawingDocument1 As DrawingDocument Set drawingDocument1 = CATIA.ActiveDocument Dim win1 As String Dim win_pdf As String Dim win_dwg As String Dim product1 As Product win1 = CATIA.ActiveWindow.Name win2 = Split(win1, ".") win1 = win2(0) win_pdf = "C:\temp\vykresy\" & win1 & ".pdf" win_dwg = "C:\temp\vykresy\" & win1 & ".dwg" drawingDocument1.ExportData win_pdf, "pdf" drawingDocument1.ExportData win_dwg, "dwg" CATIA.ActiveDocument.Close MyFile1 = "C:\temp\" & MyFile Wend End Sub snad bude fungovat |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#4402]
| Publikováno:
30.01. 2014 - 19:21 Dobrý den,
pro tenhle požadavek mohu jedině doporučit makro od Technodatu na hromadný export základních CATIA formátů (part, product, drawing) do jiných formátů. Kromě samotného exportu lze ještě nastavit postfix v názvu souborů (např. datum exportu) a makro se dá spustit v batch mode, tj. jako dávka, CATIA přitom běží na pozadí a po skončení exportu se vypne. Makro ještě není v seznamu maker na vyzkoušení zde na fóru, ale už ho (a mnoho dalších) připravuju. V každém případě Vám můžu makro poslat na vyzkoušení s časově omezenou licencí. Pište klidně sem nebo na jan.cinert@technodat.cz |
[#4404]
| Publikováno:
31.01. 2014 - 09:39 Díky moc za příspěvky,
Tomáši zkoušel jsem vaše makro, nakopíroval jsem výkresy do složky C:\temp\ a zkusil jsem ho spustit, ale bohužel se vždy zasekne na tomto řádku: Dim specsAndGeomWindow1 As SpecsAndGeomWindow neví co to znamená a kde může být chyba. Pokud vás něco napadne jak to vyřešit moc rád to přivítám. Jiří |
[#4405]
| Publikováno:
31.01. 2014 - 10:12 Díky za návrh na makro od Technodatu, rád ho vyzkouším. Můj email je f241@centrum.cz
Jen se trošku obávám té časově omezené licence. Určitě to nebude levná záležitost, věřím že makro je velmi profesionálně zpracované a jeho vývoj nebyla chvilková záležitost. Ale v tuto chvíli hledám jen nějaký základ co by mi malinko usnadnil ukládání výkresů do pdf, dwg a taky bych rád trochu nahlédl do toho jak se makra vlastně programují. Sam jsem si dokázal nastavil dvě makra na vytváření vzorového dílce a sestavy, ale s přeukládáním jsem si už nedokázal poradit. Budu moc rád za každou informaci co mě malinko někam posune. Jiří |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.