Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Catia V5 licencie cena

Kompletní přehled příspěvků v tématu Catia V5 licencie cena řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Slado

Poslat zprávu | Profil
Datum: 30.1. 2014 | Zobrazeno: 22222x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Chcel by som sa opýtať koľko stojí mesačný prenájom licencie Catia V5 r19? Vie mi niekto poradiť?

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4403] | Publikováno: 30.01. 2014 - 19:53
Dobrý den,

o jaké konfiguraci uvažujete?

Pronájem je možný na minimální dobu 3 měsíce a cena je vyšší než něž poměrná částka pořizovací ceny, resp. platíte jako kdybyste licenci koupil...

Pro příklad: konfigurace MD2 (nebo podobně CAT+MCE u expresu) stojí cca 15.000,- EUR a roční poplatek je kolem 4.000,- EUR. 3-měsíční pronájem by tedy mohl být nějakých 15.000 / 12 * 3 = 3750 EUR. Takže za rok byste zaplatil skoro stejně jako za licenci, ale de facto ji nevlastníte.

Je to jen hrubý odhad, nejsem si úplně jistý jestli se to počítá takhle, ale nejkratší doba pronájmu je opravdu tři měsíce.
Patrik Vaclav

Poslat zprávu | Profil
[#4414] | Publikováno: 10.02. 2014 - 09:33
Predpokladam ze tieto ceny su ceny technodatu :D No mna by zaujimalo aka je vyhoda/nevyhoda prenajmu Catia licencii oproti kupe. Dakujem za informacie.
Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4415] | Publikováno: 10.02. 2014 - 10:53
Ceny jsou přímo od Dassaultu, ten je určuje, na partnerovi až tak nezáleží. Samozřejmě je vždy prostor u marže, ale velké rozdíly mezi jednotlivými partnery (Beko, Dytron, Technodat, ...) nečekejte.

S výhodami a nevýhodami je to asi jako s půjčením auta. Když ho potřebujete na týden, tak si ho kvůli tomu nebudete kupovat. Ale jak už jsem psal, minimální doba pronájmu je 3 měsíce a cena za roční pronájem cca 2,5x nižší než pořizovací. Ono je to trochu složitější. Záleží na tom, jestli budete platit maintenance nebo ne.

Pokud si koupíte licenci, zaplatíte jednorázově PLC cenu (prodejní) a k tomu min 1. rok i ALC (maintenance). Když platíte maintenance, máte nárok na podporu, nové release atd. Maintenance na další roky už platit nemusíte, když si vystačíte s tím co dostanete a nepotřebuje často měnit release (děláte jen pro sebe, nejste na nikom závislý).

Takže když vezmeme v úvahu třeba období tří let: PLC je dejme tomu 12.000,- EUR, ALC na první rok 2.000. Celkem tedy za tři roky zaplatím 14.000,- a samozřejmě můžu pracovat i dál, protože licenci mám koupenou navždy.

U pronájmu zaplatím 3x YLC (cena ročního pronájmu) tj. 3x 4.500,- = 18.000,- EUR a po těch třech letech nemám vůbec nic, protože jsem to měl jen půjčené.

Ceny berte jen jako příklad pro ukázku poměru, skutečné ceny jsou závislé na mnoho faktorech a konkrétní konfiguraci.



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.