Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Dávkový režim

Kompletní přehled příspěvků v tématu Dávkový režim řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Fojman

Poslat zprávu | Profil
Datum: 15.1. 2014 | Zobrazeno: 9411x
Konfigurace CATIA:

Text dotazu:
Dobrý den, zajímalo by mne zda máte někdo zkušenost s dávkovým režimem (Batch mode). Na internetu jsem našel jedno ukázkové makro na toto téma a nějak se mi nezdá, že s ním pracuji správně. Makro postupně otevírá všechny výkresy v zadané složce, načítá z nich určitá data a ta ukládá do txt souboru. Spouští se přes .bat soubor kde je uvedená cesta ke Catii a makru. Zaráží mě, že dojde k "téměř úplnému" načtení dat stejně jako při ručním otevírání a až jakoby ve chvíli kdy má dojít k zobrazení proběhne vlastní makro. U velké sestavy to trvá logicky dlouho protože se načítají všechny reference (vím, že to lze v Tools - Options vypnout, ale tím by použitelnost podobných maker byla velice omezená) a já bych čekal, že v batch modu nebude docházet k nějakým náročným výpočtům, načítání a příprav zobrazování. Navíc když mi v tomto případě jde o data na výkresu a model sestavy mne v tu chvíli nezajímá. Jak se má Catia chovat během práce v batch modu? Jasně, že se nějaká data musí zpracovat, ale čekal jsem, že se spustí Catie, problikne nějaké okno a příkazová řádka, nějaký info výpis a hotovo. Rád bych se nějak dozvěděl celou filozofii dávkového režimu v kostce, takže rád si přečtu Váš názor a zkušenost.

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4353] | Publikováno: 15.01. 2014 - 21:36
Zdravím,

používám batch mode v makru pro export modelů a výkresů do jiných formátů, resp. makro umí jak interaktivní, tak batch mód (Catii si spustí v libovolném prostředí). Je třeba si uvědomit, že makra používají API, což je vlastně jen ovládaní "zvenku", tj. vše probíhá úplně stejně jako kdybychom s Catií normálně pracovali. Neexistují žádné jiné metody, naopak, API neobsahuje všechny funkce a některé jsou proti manuálnímu ovládání dost omezené. Takže když potřebujete načíst něco z výkresu, Catie ho prostě musí otevřít do svého editoru, jinak se k datům uvnitř prostě nedostanete. A výkres si s sebou samozřejmě táhne nalinkovaná data...

Při otevírání makro zavolá metodu Open a pak čeká, než se soubor otevře - načte. Teprve potom se začnou provádět další příkazy, samozřejmě v mnohem rychlejším sledu než když budete ručnš klikat. O ničem jiném to není. Pokud byste chtěl něco lepšího, tak potom je tu CAA Rade, kde už potřebné funkce jsou.

Ale možná by se dal usetřit nějaký čas, když se místo metody Open pro otevření dat použije metoda Read. Pak se ale dostanete jen k některým informacím, viz dokumentace k API.

Přiložené obrázky:



Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.