Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Vytvořit téma
Koncepty
Seznam oblíbených
Soukromé zprávy
Pravidla
Live CHAT
VIP žádost
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Vkládání dílů z katalogu - jako nová součást

Kompletní přehled příspěvků v tématu Vkládání dílů z katalogu - jako nová součást řazený podle data jejich publikace na fóru.

UživatelPříspěvek
Tomáš Martinek

Poslat zprávu | Profil
Datum: 3.12. 2013 | Zobrazeno: 9904x
Konfigurace CATIA: Catia V5 R19

Text dotazu:
Dobrý den,
mám dotaz ohledně tvorby katalogů tyčové oceli (např. jeklů, U, I, L, T…). Jak vytvořím katalog, ze kterého by se v sestavě vytvářeli nové, na sobě a původním dílu (ze kterého byly vygenerovány) nezávislé díly?

Popíšu situaci, včetně nastavení Catie:
V Options > … > Catalog Editor mám nastavenu volbu „Allow family component dynamic resolution in catalog“ a nastavenu síťovou cestu kam se mají generovat součásti. Toto nastavení je ideální pro generování spojovacího materiálu a jiných normovaných součástí – např. soubor daného šroubu se uloží pouze jednou bez ohledu na počet sestav, do kterých byl vygenerován.

Při tvorbě katalogu pro šrouby a podobně pomocí „Add Generative Part“ s nastavením „Resolution mode“ na „Description can be resolved“ vše funguje jak má.

V případě tyčové oceli, ale nechci generovat díl o dané velikosti či tvaru do dané složky, ale jen vytvořit nový soubor, který si v sobě ponese Design Table a to bez linku na původní XLS tabulku, který si dále upravím dle potřeby (délka, vrtání, zkosený konec…) a uložím pomocí Save managementu (tzn. že by do té doby měl mít „State“ v Save managementu „New“).
Katalog se mi podařilo docílit tím, že při tvorbě katalogu formou „Add Generative Part“ nastavím „Resolution mode“ na „Description cannot be resolved“ či formou „Add Component“ (rozdíl je pouze zda volím velikost profilu z Design Table před a nebo po vložení do sestavy). A správné vloženého vložení do stavy dosílím tím, že nevkládám dvojklikem, ale pomocí kontextového menu a volby „Instantiate As New Component.“ Jakákoliv jiné volba mi do sestavy vloží přímo referenční dokument a to je špatně. Katalog nepoužívám jen já a nevěřím, že by si to kolegové pamatovali, jak správně vkládat z tohoto katalogu.

Mé otázky:
Dá se nějak přednastavit vkládání dvojklikem (pouze pro daný katalog – nesmí ovlivnit vkládání šroubů atd.)?
Lze toto řešit jiným elegantnějším způsobem?

Děkuji
Tomáš Martinek

Ing Jan Cinert

Poslat zprávu | Profil
[#4303] | Publikováno: 04.12. 2013 - 12:30
Dobrý den,

zkusil jsem vložení komponentu z výchozího DS katalogu, a i při dvojkliku se se kompnent vkládá jako nová instance, takže to bude o nastavení v katalogu. Schválně to zkuste a podívejte se, co by mohlo být jinak.


Uživatel nepřihlášen

Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.