Rules - error
Uživatel | Příspěvek |
Peter Kovac Poslat zprávu | Profil |
Datum:
27.11. 2013
| Zobrazeno:
9963x Konfigurace CATIA: R18 Text dotazu: let c(curve) avsak nefunguje, stale hlasi chybu pri parallel a nedeaktivuje ju... Vie mi niekto pomoct? Vdaka Peter |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#4285]
| Publikováno:
28.11. 2013 - 10:28 Zkuste místo Rule použít Reaction, to funguje. |
[#4286]
| Publikováno:
28.11. 2013 - 16:11 hm, funguje, dakujem! |
[#4287]
| Publikováno:
29.11. 2013 - 08:48 Funguje to, ale predsa len otazka :)
Kedze je to reaction, reaguje na nejaku vyvolanu cinnost, v tomto pripade na zmenu offsetu. Co je sice dobre, ale co v pripade, ak sa mi zmeni support. Vtedy to uz fungovat nebude, skusil som najst ine funkcie - nie som si isty, ako funguju atribtuty - je tam dokonca moznost aj error, ale nejdi mi, resp. neviem ako na to. Najlepsie by bolo asi Rule, ale v tomto pripade to nejde... Je mozne este nejake ine riesenie? |
[#4288]
| Publikováno:
29.11. 2013 - 10:02 Rule fungovat nebude. Vlastní kontrola podmínky v Rule se děje při změně na modelu, tj. updatuje se model, vyhodnotí se podmínka a podle toho se provedou akce. Podle mě je problém v tom, že Rule sice pozná, že je v Parallel chyba a deaktivuje jí, ale v tu chvíli už tam chyba zase není a podle Rule by ji měl aktivovat. Takže vznikne jakási nekonečná smyčka a Catia se s tím neporadí.
Co se týká reakce, tak změna parametru není jediná událost, která se dá použít, spolehlivě by měla fungovat událost Update nad celým Partem, nebo nad vybraným feature. |
[#4289]
| Publikováno:
29.11. 2013 - 10:50 no asi to zle zapisujem - do selection pre reakciu dam part (alebo set), v ktorom sa nachadza moja parallel line a do attribute davam update, zvysok kodu v action ostava rovnaky... nejde :-o |
[#4290]
| Publikováno:
29.11. 2013 - 12:15 Set asi nebude to pravé, protože Set se de facto neaktualizuje. Pro part to musí fungovat, viz. obrázky. Při jakémkoliv Update to napíše hlášku, Vy si tam dáte svůj skript. |
[#4291]
| Publikováno:
29.11. 2013 - 12:27 no funguje a aj nie :) skusil som len s hlaskou, ze prebehol update a je to ok.
Ale, problem je ten, ze pri chybe, t.j pri tom, ako parallel line nema riesenie, tak v tomto pripade ten update neprebehne, cize sa nemoze vykonat ani Reaction... |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.