Svary - vložení a editace ve výkresu
Uživatel | Příspěvek |
Josef Landa Poslat zprávu | Profil |
Datum:
8.11. 2013
| Zobrazeno:
11028x Konfigurace CATIA: V5R20 Text dotazu:
Takže vložit text a následně ho i zjistit pomocí funkce: DrwWeld.GetTextRange(catWeldingFieldOne).Text mi jde bezproblémů ale symbol svaru dokážu pouze zjistit takto: DrwWeld.GetSymbol(catFirstWelding) kde se mi ukáže hodnota 1 atd. což je index značky svaru. Poradíte mi prosím jakým způsobem mohu značku svaru změnit/zadat? |
Ing Jan Cinert Poslat zprávu | Profil |
[#4258]
| Publikováno:
08.11. 2013 - 10:52 K tomu bude sloužit některá z metod objektu Drawing welding , viz výřez dokumentace k API |
[#4259]
| Publikováno:
08.11. 2013 - 11:22 snažil sem se o to ještě dříve, než nem se zeptal.
když chci zadat symbol svaru, tak mi vba našeptávé tento kod: DrwWeld.GetSymbol(catFirstWelding) = catHUGrooveWelding ten mi pak ale nejde a napiše hlášku: must return Variant or Object |
agaragar Poslat zprávu | Profil |
[#4265]
| Publikováno:
08.11. 2013 - 14:46 Zdravím, mňa by zujímalo čo znamenajú tie mriežky pri tých číslach.
Set DrwWeld = drwview.Weldings.Add(catCFlangeWelding, -3540#, -8010#) 'pridat svar Vďaka |
[#4266]
| Publikováno:
08.11. 2013 - 14:57GetSymbol je evidentně pro zjištění symbolu svaru, pro zadání bude SetSymbol , tu syntaxi máte špatně. podívejte se pořádně do dokumentace k API, je to tam docela dobře popsané.
PS: Pro Agaragar - ta čísla jsou souřadnice pozice vložení, ale ty mřížky tam nemají co dělat. Už jsem to někde viděl, nevím jestli to nedělá rekordér... |
[#4268]
| Publikováno:
08.11. 2013 - 16:29 A ešte pod dotaz, je najká možnosť ako nezadávať absolútne hodnoty súradníc ale relatívne?
Ďakujem |
[#4269]
| Publikováno:
08.11. 2013 - 17:07 Relativně vůči čemu? |
[#4270]
| Publikováno:
08.11. 2013 - 17:34 Napríklad,
že vytvorim bod niekde v priestore a bez toho aby som poznal jeho absolútne súradnice voči stredu by som ho chcel posunul o 100mm v osi X a 200mm v osi Y a 300mm v osi Z napríklad. |
[#4271]
| Publikováno:
08.11. 2013 - 19:41 Musíte vycházet z toho nabízí Catia. Tam to jde jen o bodu, který je zadaný nějakými souřadnicemi. Pak samozřejmě lze přidat k jednotlivým složkám libovolnou hodnotu.
Bod.X += 10 ' posunuti bodu o 10 ve smeru x |
Fojman Poslat zprávu | Profil |
[#4781]
| Publikováno:
20.10. 2014 - 20:22 Zkouším načítat všechny svary v jednom pohledu, ale výsledky jsou zvláštní a nepředvídatelné, až mám pocit, že příkaz DrawingWeldings nefunguje správně - na začátku vytvořím prázdný pohled. Přidám dejme tomu 5 svarů, spustím makro a to vyhodí hlášku, že v pohledu je 5 svarů. Přidám tedy další tři svary (nebo třeba 2 smažu) do pohledu, spustím makro a to vyhodí počet svarů stále jako 5. Tak vše z pohledu smažu a nechám jen prázdný pohled - znovu spustím a stále zobrazuje počet jako 5... nechápu.
Napadá mě, zda proměnné z makra nějak nezůstávají po jeho skončení v paměti a při dalším spuštění nějak neovlivňují další běh programu. Jak tedy "refreshnout" stav před dalším spuštěním makra, či donutit Catii aby vytvořila novou kolekci svarů? Nebo kde jdělám chybu? Děkuji ps: "svarem" mám namysli "welding symbol" na výkresu. |
[#4782]
| Publikováno:
20.10. 2014 - 20:42 Já už si to moc nepamatuju, ale měl sem ten samej problem. Myslím, že sem to vyřešil, tím, že sem i svary vytvářel programem. Komplet celou znacku sem poskládal a pak ten svar v pohledu byl. Aby to bylo OK, tak komplet programem svary vytvářet, načítat a mazat, pak to je spolehlivé.
Řešil sem to dost dlouho. |
Fojman Poslat zprávu | Profil |
[#4783]
| Publikováno:
20.10. 2014 - 20:49 To jste mne nepotěšil:( Toho jsem se bál. Já bych rád docílil načtení a exportu právě oněch manuálně naklikaných svarů. |
[#4784]
| Publikováno:
20.10. 2014 - 21:09 Já to nevyřešil, možná že tu někdo poradí, já rezignoval a celou značku svaru sem skládal a byla to fuška, ale zase do značky sem si zapsal spoustu věcí navíc, které jsou potřeba pro svařovací tabulky a nejsou vidět na výkrese. Jako třeba mezi jekejma pozicema svar je, jake tlostky svaruju, jakou metodou a jaké materiály svařuju.
Catia, vytváří welding symbol, ale já když zadavam v programu tak vytvářím Welding a ty pak i načtu. Tam se podle mě trošku kříží pojmy a dojmy :-) Snad poradi někdo více zkušený... |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.