Vložení dat EXCEL do CATIA Parameters
Uživatel | Příspěvek |
Jan Šponer ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
26.10. 2013
| Zobrazeno:
10913x Konfigurace CATIA: V5R21 Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4215]
| Publikováno:
27.10. 2013 - 00:38 Dobrý den,
tohle samozřejmě fungovat nebude, protože žádná vlastnost ExternalParameters_1 neexistuje. Doporučuju přečíst alespoň základy objektově orientovaného programování. Musíte nejdřív vytvořit set parametrů, k tomu je funkce CreateSet objektu ParameterSets , což je vlastnost každé kolekce Parameters . Pak si samozřejmě musíte vytvořit každý parametr, do kterého chcete zapisovat hodnoty.z excelu. Na to jsou další metody v objektu Parameters, podle typu parametru (CreateString , CreateInteger , ...).
Nevím jestli vytvoření setu parametrů nebude chtít licenci KWA, v KW1 to standardně nejde. PS: Jestli chcete přenášet parametry z Excelu, nebyla by pro vás výhodnější Design table? |
Jan Šponer ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4276]
| Publikováno:
17.11. 2013 - 12:35 Dobrý den,
přečetl jsem si základy a je mi to hned jasnější. Také jsem si přečetl článek zde o Design table a máte pravdu, je to pro mě výhodnější - respektive přehlednější. Přesto, jak pokračuji dále, narazil jsem na problém, který už mě už pár dnů trápí a rád bych se zeptal standardní otázkou, proč to nefunguje, jak bych chtěl. Nebudu zakládat nové téma, i když se to už netýká Excel - Catia. Nejdříve script, který funguje (Mění názvy Geometrical Setů) Set partDocument1 = CATIA.ActiveDocument Nyni trochu slozitejsi kod, ktery uz nefunguje. Popis funkce: V Catia tree existuje nekolik Geometrical Setu nazvanych CrossSection.X kde X je cislo od 1 do n. V kazdem z nich je krivka vytvorena ze Splitu a nazev je Split.X a dale na ni umisten bod Point.Ref. Nasledujici cast kodu ma za ukol pridat pomoci cyklu for na kazdou tuto krivku dany pocet bodu. Nicmene se toto stane pouze v prvnim Geometrical Setu a v dalsich uz se body nepridaji. Napadlo me, zda je vubec mozne prepisovat v kazdem cyklu objekty Set hybridBodies1 atd... nebo je nutne mit pro kazdou smycku novy objekt. Set partDocument1 = CATIA.ActiveDocument Omlouvam se za slozitost prispevku i kodu, ale verte, ze kazda pomoc me posune ohromny kus dopredu. Diky Jan Sponer |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4277]
| Publikováno:
17.11. 2013 - 20:06 Chyba je jasná - po prvním cyklu pro vytvoření bodů si přepíšete hodnotu parametru Old_PocetBodu , a ji když pak v dalších smyčkách porovnáváte s PocetBodu , hodnota je stejná, podmínka Old_PocetBodu.value > PocetBodu.value neplatí a nic se nestane.
Jinak chyb, resp. neošetřených míst je tam hromada :-) |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.