Vizualizace, vytvoření 2d výkresů součásti, sestavy
Uživatel | Příspěvek |
honza_kr ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
28.4. 2010
| Zobrazeno:
12085x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#452]
| Publikováno:
28.04. 2010 - 11:59 Už pracujeme na části manuálu týkající se výkresů, ale pořád to ještě není hotové. Tak alspoň v kostce:
Otevřete si model, sestavu, ze které chcete vytvořit výkres a k tomu nový CATDrawing. Klikněte ikonu Front View (první v panelu, který jsem vám dal do přílohy), pak přejděte do modelu (sestavy), vyberte nejprve Body (modely v sestavě), ze kterých chcete dělat výkres (pomocí CTRL při výběru) a nakonec vyberete rovinu projekce. Celý postup lze vyčíst i v infobaru vlevo dole. (Catia si říká co se má udělat). Další pohledy (odvozené, řezy atd) jsou v tom samém panelu. Kótování, texty, drsnosti atd. už jsou celkem intuitivní. A ještě jedna věc - při najetí myší na rámeček pohledu kliknětě pravým tlačítkem - z kontext. menu vyberte Properties, kde se nastavuje měřítko a spousta jiných důležitých věcí. |
honza_kr ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil | [#453] | Publikováno: 28.04. 2010 - 14:02 |
Ján Škultéty ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4660]
| Publikováno:
18.08. 2014 - 21:22 Zdravím, prosím Vás čo mám spraviť pretože lišta Projections sa mi deaktivovala a mám ju celú šedú, neviem načo som omylom klikol a neviem to opraviť. Veľmi prosím o pomoc. |
Ján Škultéty ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#4661]
| Publikováno:
18.08. 2014 - 21:24 Pardón som ***t ktorý má dlhé vedenie, už mi to ide xD |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.