Značková pracovní stanice vs Poskládaný počítač
Uživatel | Příspěvek |
Ing Jan Cinert ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
Datum:
24.4. 2010
| Zobrazeno:
12528x Konfigurace CATIA: Text dotazu: |
Dodous ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#447]
| Publikováno:
24.04. 2010 - 15:31 Tak toto by mě taky moc zajímalo. Zrovna přemýšlím o novém počítači a tato otázka mě taky napadla. Samozřejmě nebudu kupovat značkovou stanici, ale budu PC skládat z komponentů a rád bych ho chtěl optimalizovat pro práci s Catií. Ještě jsem po tom moc nepátral, protože musím počkat na finance. Tak bych také uvítal jakoukoli informaci. |
Dimitar Velikov ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#448]
| Publikováno:
27.04. 2010 - 13:52 Ahoj,
a co takhle program SPECviewperf ... více na http://www.spec.org Jinak jedu na IntelI3, grafika ATI HD5470, 4GB RAM a WIN7/64-bit + R19/64-bit a velká paráda a to je to prosím notebook za 15K. Ale bohužel jsem ještě nestačil otestovat tímto benchmarkem. |
[#449]
| Publikováno:
27.04. 2010 - 21:43 Díky za radu, to vypadá slušně. Myslím že náš IT koukal na nějaká videa na Youtube, kde srovnávali právě tímhle benchmarkem. Nám jde především o výpočtovou rychlost, že se to nehýbá po obrazovce tolik nevadí, ale čekat při každém updatu víc než minutu už je dost. |
Josef Kuna ![]() ![]() Poslat zprávu | Profil |
[#863]
| Publikováno:
17.07. 2010 - 00:51 Uživatel odpovídá na příspěvek #447:
Dobrý večer. S přechodem na neznačkové PC buďte opatrní a informujte se raději u firmy, která vám prodala Catii potažmo firmy, která vám zajišťuje technickou podporu. Nejde ani tak o rozdíly v chování a rychlosti Catie, ale o to, že chcete používat necertifikovaný hardware. Mohlo by se vám klidně stát, že se objeví nějaký problém (třeba i softwareového charakteru) a vaše "technická podpora" vám sdělí, že s tím nechce mít nic společného, protože nepoužíváte certifikované PC (tím pádem ani nebude chtít za nic ručit). |
[#868]
| Publikováno:
17.07. 2010 - 11:37 Myslím, že u nás přechod na neznačkové stroje nehrozí (Používáme buď HP nebo Dell, jak jinak, že). Náš IT se pořád pozastavuje nad tím, jaké nehorázné peníze stojí značkové stanice a říká, že by za cenu jedné značkové složil dvě výkonnější neznačkové.
SW problémy by se asi daly vyřešit, spíš bych obával poruchy HW. Přeci jen je u značkových stanic on-site podpora, do druhého dne děláte dál. |
Uživatel nepřihlášen
Pro zobrazení obsahu stránky / provedení akce (vytvoření nového téma, napsání odpovědi do diskuse apod.) musíte být přihlášeni.