Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Vyzkoušejte si zdarma makra představovaná na CATIA fóru

Publikováno: 14. listopadu 2013 | Zobrazeno: 5097x
Počátkem června jsme vytvořili aknetu, kde se uživatelů ptáme, zda by je zajímalo vyzkoušet si některé z maker, které zde představujeme. Protože je většina odpovědí kladných (k dnešnímu dni 90%), vytvořili jsme novou stránku, kde si budete moci vygenerovat trial licenci a makra si tak zdarma vyzkoušet.

Kde si makro můžu stáhnout
Makra jsou ke stažení jako balíčky (aplikace makra, návod, testovací data) v komprimovaném formátu zip v sekci Ke stažení-Technodat makra.

Jak makro nainstaluji a spustím

Makra jsou distribuována jako samostatně spustitelné aplikace (*.exe) nezávislé na spuštění CATIA a nevyžadují instalaci. Po stažení tedy stačí rozbalit zip soubor do libovolné složky na vašem disku a spustit. Makra jsou programovaná na platformě .NET, pro jejich běh je nutné mít nainstalované .NET Framework 3.5.
Poznámka: Kompilace probíhala na CATIA V5 R19 SP9, tj. na jiných releasech se můžou objevit neočekávané chyby z důvodu změněného objektového modelu API. Ve většině případů by však makra měla fungovat bezchybně.

Kde seženu licenci
Každé makro je chráněno licencí, bez ní není možné jej používat. Abyste si mohli makro vyzkoušet, máte možnost si přímo zde na fóru vygenerovat licenci. Licence bude platná 21 dnů a bude fungovat pouze na vašem počítači - pro vygenerování musíte zadat MAC adresu vaší síťové karty. Licenci k makru si budete moci stáhnout pouze 1x (jeden uživatel - jedna MAC - jedno makro).

Formulář pro výběr makra a zadání MAC adresy:
Výběr makra a zadání MAC adresy

Licenci si vygenerujete na stránce s generátorem licencí. Zde si pouze vyberete makro, zadáte MAC adresu a poté vygenerujete licenci. Ta se pak objeví v přehledu již vygenerovaných licencí a budete si ji mocí stáhnout.

Tabulka s vygenerovanými licencemi:
Seznam licencí s odkazem ke stažení

Poznámka: Pozor, pokud zadáte MAC adresu špatně, makro si nevyzkoušíte. K argumentům "já jsem se při zadávání spletl, můžu si licenci vygenerovat znovu", nebudeme přihlížet.

Proč musím být VIP členem
I když jsou makra chráněná licencí a kód je obfuskovaný, vždy se nejde několik nenechavců, kteří makro budou chtít využívat nelegálně. Tomu se nikdy nedá úplně zabránit - koneckonců, i produkty takových gigantů jako Dassault Systemes, Microsoft atd. se dají stáhnout takzvaně "kreklé" - alespoň ale chceme mít přehled o tom, kdo si naše makra stahuje.
Jak se stát VIP členem si přečtetě zde, je to otázka několika minut.

Jaká makra si můžu vyzkoušet
V současné době je uvolněno celkem šest maker, další budou následovat v nejbližší době. Podrobné popisy některých z těchto maker jsou v rubrice Makra pro CATIA V5 (některé ukázky mohou být ze starších verzí)


Autor článku: Redakce