Vítejte !   Přihlášení | Registrace
Hlavní menu
CATIA fórum.cz
Novinky
Seriál CATIA
Obecně o CAD
Novinky ze světa DS
Makra pro CATIA V5
Diskuse
Základy Catia
Ke stažení
Doporučujeme
Pracovní příležitosti
Reklama a kampaně
O fóru
Nápověda

Soutěž DS Design Challenge 2012 vybízí mladé designéry: Uveďte Prahu do věku designu!

Publikováno: 20. června 2012 | Zobrazeno: 3522x
Společnost Dassault Systemes a časopis AutoDesign&Styling vyhlašují s podporou občanského sdružení Czechdesign druhý ročník mezinárodní soutěže pro mladé designéry. Její volné téma ohraničuje jen ideové zadání formou „scénáře“. Ten je zasazený do Prahy jako významného evropského centra dění, inspirativního místa s bohatou historií a potenciální líhně budoucích trendů.


Scénář soutěže „Dassault Systemes Design Challenge 2012: Age of Design“ zavádí designéry a designérky do blízké budoucnosti a vybízí je, aby prostřednictvím jednotlivých předmětů ukázali, jak si představují moderní evropské město a jeho obyvatele. Jak tedy vypadají například automobily nebo další dopravní prostředky, kterými se lidé pohybují v ulicích moderní Prahy? Jaké oblečení nosí její obyvatelé? Jaké předměty každý den používají, jak tráví svůj volný čas? Každý jednotlivý výrobek může uspět. Ocenění získají návrhy směřující k jednoduchosti, výjimečnosti, spotřebitelské skromnosti a estetické kvalitě. Tématem soutěže „věk designu“ chtějí organizátoři upozornit na důležitou roli užitého designu v dnešním každodenním životě.

„Rozhodli jsme se letošní ročník soutěže tematicky více otevřít, abychom podpořili ‚holistický‘ přístup k designu. Očekáváme také, že se do ní zapojí širší spektrum designérů z různých odvětví. Jejich úkol není jednoduchý, ale dává smysl: pomáhat lidem k lepšímu a pohodlnějšímu životu a zároveň podpořit udržitelný životní styl. Budeme rádi, pokud začínajícím designérům pomůžeme získat zkušenosti i cenné rady, které podpoří jejich budoucí práci,“ uvedla Anne Asensio, viceprezidentka společnosti Dassault Systemes a předsedkyně poroty minulého ročníku soutěže.

Uzávěrka pro příjem skic je 20. srpna 2012. Projekty následně posoudí odborná porota. Tři finalisté postoupí do třídenního finálního workshopu, který proběhne v Praze a jeho účastníci dostanou možnost zdokonalit svůj projekt pod vedením zkušeného designéra. K dispozici budou mít profesionální nástroj pro 3D design CATIA Natural Sketch. Vítězové soutěže budou oficiálně vyhlášeni v listopadovém vydání časopisu AutoDesign&Styling. Autora nejlepšího projektu čeká 1 000 eur. Designér druhého nejlepšího projektu získá 500 eur a za třetí místo je vypsána odměna 300 eur.

Kompletní propozice soutěže Dassault Systemes Design Challenge 2012 najdete na internetových stránkách časopisu AutoDesign&Styling (www.auto-design.cz), kde se může každý účastník zaregistrovat a později také přihlásit svůj projekt. Do minulého ročníku soutěže, jejíž účastníci měli za úkol navrhnout podobu nového pražského taxi, se zapojilo 80 designérů z 23 zemí. Vítězem se nakonec stal Španěl Diego Garcia s elektrickým konceptem Visitor.

Pořadatelé
Dassault Systemes – 3D Experience Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 150 000 klientů ve více než 80 zemích světa a všech průmyslových odvětvích.

Zdroj: Tisková zpráva - Grayling